Bedrijfsongevallen

Omnius heeft 79 advocaten arbeidsrecht advocaat

Een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever. Laat u daarom altijd goed adviseren door een advocaat arbeidsrecht indien u te maken heeft gehad met een bedrijfsongeval.

Wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval kan schade opleveren voor een werknemer én voor de werkgever. Meestal gaat het om letselschade die wordt geleden door de werknemer. Een werknemer kan u aanspreken voor de ontstane schade. Dat kan gaan om materiële schade (bijv. ziektekosten, beschadigde spullen of gederfd inkomen) of immateriële schade (smartengeld).

De vraag is altijd: was het een bedrijfsongeval? Niet alle ongevallen of gebeurtenissen vinden namelijk plaats onder werktijd of binnen de risicosfeer van de werkgever. Bij bedrijfsongevallen kunt u in ieder geval denken aan:

 • Auto-ongeval tijdens werktijd (niet zijnde woon-werkverkeer)
 • Ongeval met machines op werkvloer
 • Val van hoogte
 • Geweld tegen werknemer op de werkplek
 • Ongevallen ten gevolge van slecht materieel of omstandigheden arbeidsplaats
 • Geen of onvoldoende veiligheidskleding waardoor letsel ontstaat

Heeft de werkgever niet voldaan aan zijn zorgplicht, dan ligt aansprakelijkheid voor de hand. Een werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek en voorzorgsmaatregelen moet treffen om schade aan personen (letselschade) te voorkomen. Bent u als werkgever de zorgplicht niet nagekomen? Of denkt u als werknemer dat de werkgever aansprakelijk is voor uw schade? Schakel dan de hulp van een advocaat in.

Wanneer is er sprake van eigen schuld?

Niet alle schade die het gevolg is van een bedrijfsongeval komt voor rekening van de werkgever. Als een werknemer met opzet of bewuste roekeloosheid heeft bijgedragen aan de schade, is er sprake van ‘eigen schuld’. Dit betekent dat de schade niet of niet volledig door de werkgever vergoed hoeft te worden.

Wanneer moet een ongeval aan de arbeidsinspectie worden gemeld?

Heeft de werknemer onder werktijd letsel opgelopen, dan bent u verplicht dit zo snel mogelijk te melden aan de arbeidsinspectie. Bij letsel kunt u denken aan lichamelijk letsel zoals bijvoorbeeld een gebroken arm. Maar ook aan psychische en emotionele schade. De arbeidsinspectie zal vervolgens een onderzoek starten en een rapport maken.

Naast de reputatieschade, loopt de werkgever het risico op een serieuze boete en mogelijk ook een schadevergoeding. Daarnaast moet de werkgever in veel gevallen ook de juridische kosten betalen. Omdat het mogelijk om grote bedragen gaat, is een goed advies essentieel. Neem daarom contact op met een arbeidsrecht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk.

Wanneer moet er een schadevergoeding worden betaald?

Is de werkgever aansprakelijk, dan moet hij in de meeste gevallen een schadevergoeding betalen. Is de werkgever niet verzekerd, dan kan de schadevergoedingsvordering behoorlijk in de papieren lopen. Zeker wanneer de werknemer naar de rechter stapt, in sommige gevallen moet de werkgever ook de juridische kosten betalen. Krijgt u te maken met een bedrijfsongeval, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met een advocaat van Omnius. Onze advocaten zullen er alles aan doen om uw zaak tot een goed einde te brengen. In de meeste situaties staat het treffen van een schikking voorop.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 162 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 162 advocaten en meer dan 55 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.