Contract bepaalde tijd niet verlengd

Omnius heeft 81 advocaten arbeidsrecht advocaat

Loopt een contract voor bepaalde tijd af en wordt deze niet verlengd, dan eindigt het dienstverband. Dit heet ontslag van rechtswege. Is de werknemer twee jaar of langer in dienst geweest, dan heeft hij recht op een transitievergoeding. Daar heeft hij ook recht op als de werkgever zich niet aan de aanzegplicht heeft gehouden. Meestal kan de werknemer aanspraak maken op een WW-uitkering.

Wat gebeurt er bij een einde contract van bepaalde tijd?

Zonder verlenging eindigt het dienstverband van rechtswege (ontslag van rechtswege). Strikt genomen is dit geen ontslag, maar een overeenkomst die eindigt. Staat in de arbeidsovereenkomst dat de werkgever de arbeidsovereenkomst moet opzeggen, dan eindigt de arbeidsovereenkomst niet voordat is de overeenkomst  is opgezegd. De werkgever moet daarbij rekening houden met alle bijbehorende formaliteiten.

Daarnaast moet de werkgever zich houden aan de aanzegplicht. Uiterlijk een maand voor de einddatum van de arbeidsovereenkomst moet hij laten weten of de arbeidsovereenkomst wel of niet wordt verlengd. Doet de werkgever dat niet, dan kan dat nadelige financiële gevolgen hebben. Wilt u het contract van een medewerker opzeggen? Neemt u dan contact op met een van de arbeidsrecht advocaten van Omnius.

Wanneer moet het contract worden verlengd?

In sommige gevallen moet het contract worden verlengd. Dit is het geval als een contract voor bepaalde tijd reeds meerdere malen is verlengd. Er vindt dan een overgang plaats van een tijdelijk contract naar een contract van onbepaalde tijd (vast contract).

Dit is het geval bij:

 • Na drie tijdelijke arbeidscontracten die telkens direct (of binnen 6 maanden) na elkaar zijn afgesloten. Het vierde contract is automatisch een vast contract.
 • Als er tijdens het tweede of volgende contract langer dan 24 maanden voor dezelfde werkgever wordt gewerkt, krijgt uw werknemer automatisch een vast contract. De periode tussen de voorgaande contracten mag maximaal zes maanden zijn.

Er zijn uitzonderingen Als het eerste tijdelijk contract 24 maanden of langer duurt en het tweede contract maximaal drie maanden, dan gaat het tijdelijke contract niet automatisch over in een vast contract. Duurt het nieuwe contract langer dan 3 maanden? Dan heeft uw werknemer recht op een vast contract. Laat u altijd adviseren door een arbeidsrecht advocaat. Neem daarom contact op met een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 165 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 165 advocaten en meer dan 56 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.