Ontslag via de kantonrechter

Omnius heeft 82 advocaten arbeidsrecht advocaat

De kantonrechter behandelt alle arbeidszaken. Wil de werkgever een arbeidsovereenkomst ontbinden, dan zal de kantonrechter de zaak behandelen. U kunt dan leunen op de kennis en ervaring van de arbeidsrecht advocaten. Zo bespaart u tijd, moeite en geld.

Wanneer moet een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter gestart worden?

Het gros van de ontbindingszaken wordt ingeleid op verzoek van de werkgever. In bijzondere gevallen kan de werknemer ook een ontbindingsprocedure starten bij de rechter. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als hij wordt gepest op de werkvloer of wanneer de werkgever zich onbehoorlijk gedraagt. Via de ontbindingsprocedure de werknemer zijn recht op een WW-uitkering veiligstellen en een transitievergoeding verkrijgen.

Meestal loopt een procedure bij de kantonrechter vanwege:

 • Een niet verkregen ontslagvergunning
 • Verstoorde arbeidsrelatie
 • Disfunctioneren
 • Arbeidsconflict
 • Persoonlijke redenen

Bij de ontbindingsprocedure bepaalt de rechter of en wanneer de arbeidsbetrekking eindigt. De arbeidsrecht advocaten staan u bij als u een arbeidsovereenkomst via de rechter wilt ontbinden, als de werknemer zelf ontslag wil vanwege wangedrag van de werkgever of wanneer een werknemer een ontbindingsprocedure tegen u heeft gestart.

Wat is een minnelijke regeling?

Voordat u een procedure bij de kantonrechter start is het mogelijk om samen met de werknemer tot een regeling te komen: een minnelijke regeling. Samen onderhandelt u over het ontslag. Door samen het dienstverband te beëindigen hoeft u niet naar de rechter en heeft u zelf ook wat in te brengen over de condities van het ontslag. Zo kunt u een vertrekregeling (schadevergoeding of ontslagvergoeding) overeenkomen. Deze kan lager zijn dan de rechter uiteindelijk vaststelt. Ook bespaart u op gerechtelijke kosten.

De beëindiging met wederzijds goedkeuren is mogelijk tot het moment dat de kantonrechter uitspraak heeft gedaan. Dit betekent dat u ook nog samen een regeling kunt treffen als de zaak al voor de rechter ligt. Ook de kantonrechter zal in veel gevallen proberen partijen nader tot elkaar te brengen tijdens de mondeling behandeling. Mocht dat niet lukken dan zal de rechter uitspraak doen en eventueel een ontslagvergoeding toekennen aan de werknemer.

De ontslagadvocaten staan werkgevers bij in alle soorten ontslagzaken. De advocaten kunnen namens u onderhandelen tussen werkgever en werknemer om zo tot een goede vertrekregeling te komen. Als een minnelijke regeling geen optie is zal de behandelend advocaat zich inzetten voor het best haalbare resultaat via de kantonrechter.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf za 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.