Ontslag met wederzijds goedvinden

Omnius heeft 81 advocaten arbeidsrecht advocaat

Bent u het er beiden over eens dat het beter is als de wegen zich scheiden, dan biedt ontslag met wederzijds goedvinden de uitkomst. Bij ontslag met wederzijds goedvinden spreken werknemer en werkgever samen af dat het dienstverband ten einde komt. Het voordeel hiervan is dat de werknemer ook iets heeft in te brengen. Deze vorm biedt ruimte voor onderhandelingen, samen kunnen de partijen tot een goede regeling komen. Voor deze vorm wordt gekozen als werkgever en werknemer een goede relatie willen behouden, wanneer ontslag via een andere weg niet mogelijk is of als de werknemer hier om verzoekt.

Werkgever en werknemer doen er verstandig aan zich goed te laten informeren voordat hij of zij een handtekening zet onder de beëindigingsovereenkomst. Laat u daarom altijd adviseren door een advocaat uit het kwaliteitsnetwerk van Omnius. Een advocaat kan er voor zorgen dat het dienstverband goed wordt afgesloten, zodat u beide goed verder kunt.

Wat is beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst)?

Een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd, is een overeenkomst die werknemer en werkgever afsluiten als het dienstverband met wederzijds goedvinden wordt beëindigd.

In de vaststellingsovereenkomst worden alle afspraken rondom ontslag vastgelegd. Zo’n afspraak kan bijvoorbeeld de toekenning van een transitievergoeding zijn. Een voordeel van de beëindigingsovereenkomst is dat de werknemer recht blijft houden op een WW-uitkering. Een advocaat kan u helpen bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst en ervoor zorgen dat de werknemer verzekerd blijft van de continuïteit van het inkomen. Neem voor meer informatie contact op met onze intakebalie.

Heeft de werknemer recht op een ontslagvergoeding?

Het ontslag met wederzijds goedvinden biedt voordelen en ruimte voor onderhandeling. U bent immers niet verplicht akkoord te gaan met het ontslag. Uw werkgever wilt u ontslaan en is deels afhankelijk van uw medewerking. De werkgever moet ook rekening houden met uw belangen bij ontslag. De nadelige gevolgen van het ontslag kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd door een transitievergoeding. De werknemer ontvangt dan een geldbedrag ter compensatie. Ook het ongedaan maken van een concurrentie- of relatiebeding behoort tot de mogelijkheden. Een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk is er voor u om het beste resultaat uit de onderhandeling te halen.

Voor de juiste juridische afhandeling van een ontslag met wederzijds goedkeuren, legt u de gemaakte afspraken vast in een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. De werknemer heeft vervolgens 14 dagen bedenktijd. U kunt dan terugkomen op hetgeen afgesproken is in de beëindigingsovereenkomst. De werkgever is verplicht de werknemer hierop te wijzen. Doet  de werkgever dit niet, dan zal de bedenktijd met nog eens 7 dagen verlengd worden. Wilt u de vaststellingsovereenkomst laten checken of opstellen? Neem dan contact op met onze juridische intakebalie. De juristen brengen u in contact met de juiste specialist.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 165 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 165 advocaten en meer dan 56 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.