Functiewijziging medewerker

Omnius heeft 82 advocaten arbeidsrecht advocaat

Om verschillende redenen kan het zo zijn dat u een werknemer een andere functie wilt toebedelen. Maar hoe zorgt u ervoor dat de werknemer dit accepteert? Mag een werknemer de functie weigeren? In de wet en jurisprudentie zijn een aantal uitgangspunten vastgelegd waar u als werkgever aan moet voldoen. Wilt u de functie van een werknemer wijzigingen, laat u dan adviseren door een arbeidsrecht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk. Zij kunnen de toelaatbaarheid toetsen en de functiewijziging realiseren.

Hoe kan een functiewijziging gerealiseerd worden?

Een functie wijzigen kan op twee manieren:

 • Via een eenzijdig wijzigingsbeding

In de arbeidsovereenkomst staat dat de werkgever de functie van zijn werknemer mag wijzigen als hij daar een zwaarwichtig belang bij heeft. Maar wat is nou een zwaarwichtig belang en welke regels moet de werkgever in acht nemen? Een arbeidsrecht advocaat weet precies welke stappen u in zo’n situatie moet zetten.

 • Vanwege onvoorziene omstandigheden of het goed werknemer- en werkgeverschap

Is een eenzijdig wijzigingsbeding geen optie, dan kan via het goed werknemer- en werkgeverschap alsnog een functiewijziging volgen. Een werknemer is namelijk verplicht om een redelijk voorstel van de werkgever te accepteren. De betreffende werknemer kan het voorstel alleen weigeren als aanvaarding niet van hem kan worden verlangd. Vanwege de grote belangen en uitgebreide jurisprudentie omtrent dit onderwerp is het aan te raden het advies van een arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

Is een salarisvermindering redelijk bij een functiewijziging?

Een belangrijk aspect van de functiewijziging is het loon. Als het gaat om de toebedeling van een lagere functie zal de werknemer er in de regel financieel op achteruit gaan. Een salarisvermindering kan redelijk zijn, maar hangt af van de omstandigheden. Een arbeidsrecht advocaat kan u adviseren over de mogelijkheden. Neem contact op met een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf di 08:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.