Leven na een schone lei verklaring!

Als je na een schuldsaneringsregeling (WSNP) een schone lei verklaring hebt gekregen, kan je er dus vanuit gaan dat alle schulden uit het verleden daadwerkelijk tot het verleden horen.

Als je na een schuldsaneringsregeling (WSNP) een schone lei verklaring hebt gekregen, kan je er dus vanuit gaan dat alle schulden uit het verleden daadwerkelijk tot het verleden horen.

Helaas komt het nog regelmatig voor dat oude schuldeisers toch nog proberen ná de schone lei verklaring alsnog een vordering op te eisen. Dit met behulp van de deurwaarder die doodleuk nog een vonnis van misschien wel 13 jaar geleden komt betekenen.

Vaak is de persoon in kwestie zich er niet van bewust dat dit helemaal niet kan. Het zou tenslotte gaan om een vordering uit de periode voordat deze persoon in de schuldsanering is gegaan.

Indien u in het bezit bent van een laatste schrijven van de schulddienstverlener waarin wordt vermeld dat het schuldsaneringstraject succesvol is doorlopen en afgerond is, dan is het handig een kopie van deze brief altijd bij de hand te hebben. Mocht er een deurwaarder aan de deur komen met een vordering van vóór het aangaan van het schuldsaneringstraject, dan hoeft u alleen de brief maar te overhandigen en begrijpt de deurwaarder zelf ook dat er bij u verder niet meer te halen valt. De deurwaarder zal dit zijn opdrachtgever zo melden.

Hebt u een vraag over dit onderwerp omdat u dit in het verleden is overkomen en bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op via onderstaand telefoonnummer of e-mail adres.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Vrije advocaatkeuze bij uw rechtsbijstandverzekering

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.