Een concurrent gebruikt mijn merk. Wat kan ik doen?

Tegen inbreuken op uw merk kunt u en moet u optreden. Zonder bescherming is uw merk namelijk weinig waard. U heeft immers niet voor niets een merk geregistreerd. Een merk is vaak veel geld waard en u moet voorkomen dat anderen misbruik maken van uw merk.

De inschakeling van een advocaat is voor u de beste oplossing bij een merkinbreuk. De wet- en regelgeving is vaak moeilijk te doorgronden en vaak spelen er ook internationale aspecten die de situatie nog gecompliceerder maken.

Bij een inbreuk zal een advocaat eerst een sommatie sturen naar degene die inbreuk maakt op uw merk. Indien dat niet het gewenste resultaat oplevert, kan een advocaat als bemiddelaar optreden tussen u en de overtreder om zo te komen tot een schikking, regeling of licentie op het merk. Een bezwaarprocedure bij het registratiebureau (oppositieprocedure) of een gang naar de rechter zijn ook mogelijk. Het een en ander hangt af van uw wensen en de relevante feiten en omstandigheden.

Wacht nooit te lang met het inschakelen van een advocaat wanneer u te maken heeft met een merkinbreuk. Zo voorkomt u schade aan uw merk en voorkomt u verwarring bij de afnemers van uw product of dienst.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Nabootsing!

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.