Mediation bij een echtscheiding?

Men verwacht een toename aan echtscheidingen in corona-tijd. Het aantal echtscheidingen is
inderdaad wel iets toegenomen, maar is nog niet explosief gestegen. Desalniettemin is deze langdurige corona-periode een lastige periode voor iedereen. Zeker als de beslissing genomen wordt om uit elkaar te gaan of te gaan scheiden. Het heeft altijd de voorkeur, maar juist ook in deze lastige periode, om in onderling overleg tot oplossingen te komen. Zeker nu het gerechtelijke apparaat, mede door corona, verder overbelast lijkt te worden. De doorlooptijd van zaken is een stuk langer geworden. Ga je uit elkaar of scheiden? Kies dan voor mediation.

Mediation is een goede manier om tot goede oplossingen te komen. Vaak is mediation ook nog een stuk goedkoper dan een procedure bij de rechtbank. De mediator is deskundig in de begeleiding van echtgenoten, naar ex-partners en naar collega ouders. Vaak zijn er namelijk kinderen betrokken bij een echtscheiding. Voor hun is het noodzaak dat hun ouders in overleg uit elkaar gaan en echt samen ouders kunnen blijven voor hun kinderen. De mediator begeleidt ouders, en kinderen, in het rouwproces en daarmee met de verwerking van een echtscheiding. De meerwaarde van een advocaatmediator hierin is dat deze mediator beide ouders ook van alle juridische informatie kan voorzien om tot een gedragen en juridisch correcte oplossing te komen. Dit alles in een veilige en vertrouwelijke sfeer.

Voor alle vragen over mediation en het familierecht, zoals echtscheiding, alimentatie, omgang etc. kunt u terecht bij KOM-Advocaten.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Mogelijk belastingvoordeel vanwege verdelen van zorgtaken

Bekijk alle blogberichten
Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 311 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 311 advocaten en meer dan 130 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.