Claim voor loslippige ex-werkgever

Wil je van een vaste medewerker af, maar liever niet naar de rechter? Dat kan met een vaststellingsovereenkomst. Daarin spreek je met je werknemer af hoe de arbeidsovereenkomst wordt afgewikkeld. In een vaststellingsovereenkomst staat vaak ook dat niemand de vuile was over de ander uithangt. Als je dat dan toch doet kan je alsnog bij de rechter terecht komen. Zorgorganisatie Lentis kan daarover meepraten.

Ontslag door vaststellingsovereenkomst

 

Lentis sloot een vaststellingsovereenkomst met een psychiater. Daarin stond ook ook hoe derden zouden worden geïnformeerd over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de psychiater. Overeengekomen werd dat met elkaars belangen ‘in de ruimste zin des woords’ rekening zou worden gehouden. So far so good…

 

Tv-programma

 

Nadat Lentis en de psychiater uit elkaar waren gegaan, kwam Lentis negatief in het nieuws. In het tv-programma ‘De Vijfde Dag’ van de EO werd van misstanden gesproken. Machtsmisbruik, vernederend gedrag naar patiënten, onnodig separeren, enzovoorts. Volgens de EO zou de vertrokken psychiater hiervoor verantwoordelijk zijn. Lentis regeerde in de uitzending. De kijker kreeg de indruk dat Lentis het eens was met het door de EO geschetste beeld van de psychiater en dat hij was ontslagen vanwege de misstanden.

 

Ontslag in proeftijd

 

De reactie van Lentis in het tv-grogramma bleef niet zonder gevolgen. Onze psychiater had net een andere baan gevonden en zijn nieuwe werkgever had het tv-programma ook gezien. De uitzending was voor de nieuwe werkgever reden om hem in de proeftijd te ontslaan.

 

Schadevergoeding voor ex-werknemer

 

De psychiater liet het er niet bij zitten en startte een procedure tegen Lentis. Volgens hem had Lentis de vaststellingsovereenkomst geschonden door de negatieve uitlatingen over hem in het tv-programma. De rechter heeft de psychiater afgelopen maand gelijk gegeven en heeft bepaald dat hij schade op Lentis kan verhalen.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Thuiswerken in coronatijd

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 167 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 167 advocaten en meer dan 58 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.