Non-conformiteit bij koop van een schip

04.05.2017

In een uitspraak van het Gerechtshof van Arnhem Leeuwarden van 5 april 2016 moest geoordeeld worden over de vraag of negen jaar na aankoop van een schip nog een beroep op non-conformiteit kon worden gedaan.

In 2004 heeft X (geïntimeerde) van Y (appellant) een schip gekocht dat door Y was gebouwd. In 2013 is bij een onderhoudsbeurt ontdekt dat de beide rvs watertanks waren doorgeroest en als gevolg daarvan lekkages vertoonden, terwijl dergelijke tanks ruim 20 jaar mee moeten kunnen gaan. Er is door een adviesbureau onderzoek gedaan naar de corrosie waarbij is gebleken dat de corrosie is ontstaan omdat de lasverbindingen niet juist zijn aangebracht. Het hof volgt de bevindingen van het adviesbureau en komt tot het oordeel dat er sprake is van non-conformiteit. Het gehele arrest kunt u hier nalezen.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Wanneer moet meerwerk worden betaald?

10.11.2016
Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 167 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 167 advocaten en meer dan 58 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.