Waarom kies je voor welke advocaat?

05.03.2021

Je kunt ervan uitgaan dat in Nederland iedere advocaat aan een universiteit heeft gestudeerd, een driejarige beroepsopleiding heeft gevolgd en jaarlijks zijn of haar nodige opleidingspunten behaalt. Hierop wordt immers toegezien door de Orde van Advocaten. In feite blijft een advocaat zich zijn hele carrière ontwikkelen. Hoe weet je dan welke advocaat voor jou het beste is?

Een advocaat “uit de buurt” ligt voor de hand, maar waarom zou je dat doen? Tegenwoordig mag elke in Nederland gevestigde advocaat procederen bij elke Rechtbank in Nederland en vanwege corona worden besprekingen tegenwoordig vaak online gevoerd. Een advocaat “uit de buurt” zegt niets over zijn bereikbaarheid. En jij wil juist een advocaat die voor jou bereikbaar is wanneer je hem nodig hebt.

De opvatting dat een bekende advocaat wel goed moét zijn is echt misplaatst. Een advocaat kan naamsbekendheid opgebouwd hebben door vaak zelf de aandacht van de media op te zoeken of door cliënten bij te staan in zeer spraakmakende zaken. Dit zie je vaak op het gebied van strafrecht. Dat een advocaat bekend is zegt niets over hoe goed hij zijn vak verstaat noch over zijn integriteit. En jij wil juist een advocaat die jou en de situatie waarin jij verkeert begrijpt zodat hij jouw probleem kan oplossen.

Geloof ook niet dat de hoge uurtarieven van een advocaat iets zeggen over zijn kennis en kunde. Het uurtarief wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren, zoals de bekendheid en de omvang van het kantoor of de locatie waar het kantoor zich gevestigd heeft. Een hoog uurtarief betekent nog niet dat die advocaat harder werkt of zich beter inzet voor zijn cliënten. Er zijn advocaten die hun uurtarieven naar beneden aanpassen omdat dat nou eenmaal recht doet aan die specifieke situatie. En jij wil een advocaat die over de financiële afwikkeling van het dossier met je meedenkt en redelijke tarieven hanteert.

De ene advocaat is simpelweg de andere niet. Advocaten zijn mensen en een eerste indruk is het allerbelangrijkst. Met wie heb je een klik en met wie niet? Jij wil een advocaat die zich betrokken toont zodat jij je gehoord voelt, een advocaat die met je meedenkt en niet alleen nu jouw probleem oplost maar ook het beste met jou voor heeft op lange termijn. En dat begrijpen wij.

Zoek met behulp van de advocaat zoeken pagina naar de advocaat die het beste bij uw zaak past.

 


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Non-conformiteit bij koop van een schip

04.05.2017
Bekijk alle blogberichten
Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.