Over de auteur

Advocaat mr. Marten Groen
In 't Veen Advocaten

Hij houdt zich binnen de algemene praktijk met name bezig met verbintenissenrecht, waaronder begrepen advisering, incassozaken, wanprestatie/onrechtmatige daad en aansprakelijkheidskwesties. Groen houdt zich voorts intensief bezig met arbeidsrecht (advisering, ontslagzaken). Ook op strafrechtgebied is Groen acief (van eenvoudige alcoholdelicten tot zware geweldsdelicten, in alle instanties).

Bekijk profiel

Knelpunten in de Wwz

De Wet werk en zekerheid (Wwz) blijft de gemoederen bezighouden. Met name door MKB-bedrijven worden diverse knelpunten ervaren. Eén van die knelpunten doet zich voor bij de UWV-procedure, indien een ontslagvergunning wordt aangevraagd. Werkgevers worden dan geconfronteerd met complexe formulieren, bijlagen en daarnaast nog vaak aanvullende vragen van de kant van het UWV.


Overleg binnen de Stichting van de Arbeid heeft ertoe geleid dat, met UWV, zal worden bezien in hoeverre de procedure, voorafgaand aan de eigenlijke behandeling, voor de werkgever verbeterd en met name vereenvoudigd kan worden.

 

Een ander (gewichtig) knelpunt is gelegen in de nieuwe ketenregel en de daarin opgenomen tussenpoos van zes maanden, waardoor werkgevers die met seizoensarbeid te maken hebben, te kampen krijgen met onvoldoende flexibiliteit. In de Stichting van de Arbeid is daarom voorgesteld voor dergelijke specifieke seizoensgevoelige functies (bij cao) de tussenpoos die onderdeel is van de ketenregeling, terug te brengen van zes tot drie maanden. Minister Asscher heeft dat voorstel inmiddels overgenomen en een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend, om in cao’s voor echte seizoensarbeid af te wijken van de ketenregeling en de daarin opgenomen tussenpoos terug te brengen tot drie maanden. De Minister verwacht deze wijziging al per 1 juli 2016 te kunnen realiseren.

 

Indien een werknemer langdurig ziek is, wordt de werkgever geconfronteerd met langdurige en hoge kosten aan loonbetaling en reïntegratie. Indien de arbeidsovereenkomst dan, wegens die langdurige arbeidsongeschiktheid, eindigt, is, uitgaande van de huidige wettelijke regeling, ook nog eens de transitievergoeding verschuldigd. Vooral kleinere werkgevers ervaren de kosten van die transitievergoeding als een zware last na twee jaar ziekte. Om die reden is er inmiddels al vaak voor gekozen om de arbeidsovereenkomst, na twee jaar arbeidsongeschiktheid, niet op te zeggen, maar in stand te houden (er ontstaan dan zogenaamde “slapende dienstverbanden”). Ook over dit knelpunt hebben de sociale partners, in de Stichting van de Arbeid, overlegd, waarna Minister Asscher een voorstel bij de Tweede Kamer heeft ingediend om de werkgever in dergelijke gevallen te compenseren voor de kosten van de transitievergoeding. Naar verwachting zal die compensatie echter niet voor 1 januari 2018 zijn gerealiseerd.

 


Hebt u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Eén formule voor alle situaties

Intakebalie eerstelijns
juridisch advies

Kosteloos en vrijblijvend

 • Snel inzicht in uw kansen
 • Vrijblijvend advies over de te nemen vervolgstappen door de intakebalie
 • Match met de beste advocaat
 • De best passende juridische oplossing
 • Bel met de intakebalie
  088 - 374 79 17
 • Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 44 70 67 12Voeg dit nummer toe aan uw contacten en chat rechtstreeks met een jurist.

7 dagen per week bereikbaar

Werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur
(Vrijdagen tot 18:00 uur)
Weekenden van 12:00 tot 16:00 uur
(Feestdagen gesloten)

Meer info

Meest voorkomende
juridische oplossingen

Vaste prijs

 • Heldere duidelijke juridische diensten
 • Beoordeling van zaak door advocaat
 • Juridische documenten opstellen
 • Hulp bij procedures door advocaat
Alle producten

De juiste advocaat
voor uw situatie

Voordelig uurtarief

Vind de juiste gespecialiseerde advocaat voor uw situatie. Zoek op postcode, tarief of woonplaats of vind de juiste match via de intakebalie.

3 advocatentarieven:

€ 120, 00
€ 170, 00
€ 220, 00

Ervaren advocaat

Het te hanteren tarief wordt bepaald op basis van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt. Per situatie wordt beoordeeld welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief van toepassing is op uw situatie.

Meer info

Wij helpen u graag

Vind eenvoudig de juiste advocaat in 3 simpele stappen

Stap 1 Leg uw probleem voor
Leg uw probleem voor aan de juristen van de Omnius Intakebalie. Per mail, Whatsapp of via 088 – 629 00 29. De Omnius intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.
Stap 2 Uw aanvraag wordt geanalyseerd
De juristen van de intakebalie geven u een eerstelijns advies en helpen u bij het kiezen van de juiste juridische oplossing. Zo nodig helpen zij u bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van uw contactaanvraag..
Stap 3 Contact met de juiste advocaat
De advocaat neemt in principe dezelfde dag nog contact met u op. Tijdens dit telefoongesprek met de advocaat worden de vervolgstappen en de te maken kosten besproken. Komt u hier samen uit, dan zal de advocaat met uw zaak aan de slag gaan.
Bel met de intakebalie
088 - 374 79 17
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

Stel vrijblijvend uw vraag

Met het invullen van ons formulier stemt u in met onze beperking van aansprakelijkheid en ons privacy statement
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en verzonden via SSL.

Waarom Omnius?

Waarom Omnius?

Omnius is een formule voor juridische diensten voor particulieren en ondernemers die een combinatie van kwaliteit, service en helderheid wensen.

Omnius biedt als eerste en enige in Nederland trapsgewijze juridische dienstverlening aan waardoor altijd de juiste, best passende en meest kostenefficiënte juridische oplossing kan worden gekozen.

Omnius heeft met 50 deelnemende zelfstandige advocatenkantoren en ruim 350 ervaren, vakkundige en onafhankelijke advocaten, het grootste advocatennetwerk van Nederland waarin alle advocaten worden samengebracht in de Omnius-formule waardoor kwaliteit en service worden gewaarborgd.

Alle advocaten zijn gebonden aan het Omnius keurmerk voor klanttevredenheid.

 • Omdat het ook anders kan!
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Omnius Keurmerk
 • Trapsgewijze juridische hulp
 • Overal in Nederland
 • Als beste beoordeeld
Locaties kantoren: Leeuwarden, Emmen, Groningen, Volendam, Monnickendam, Hoorn, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Den-haag, Waddinxveen, Goes, Haarlem, Eindhoven, Purmerend, Arnhem, Apeldoorn, Houten, Geleen, Papendrecht, Roermond, Rotterdam, Alphen-aan-den-rijn, Terneuzen, Spijkenisse, Waalwijk, Noord-scharwoude, Badhoevedorp, Almelo, S-hertogenbosch, Bergen-op-zoom, Enschede, Alkmaar, Maastricht, Culemborg, Mijdrecht, Nijmegen, Tilburg, Assen, Almere, Deventer,

Omnius is het grootste kwaliteitsnetwerk van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren.
Omnius is een initiatief van OmniLegal. Wij hechten veel waarde aan geheimhouding en privacy.
Meer informatie over ons privacy- en cookiebeleid. Copyright © 2012 - 2017 OmniLegal B.V.

Er zijn advocaten gevonden.
Klik hier voor de resultaten