Op dit moment is het niet mogelijk dat een kind juridisch meer dan 2 ouders heeft. Ook kunnen maximaal 2 personen het gezag uitoefenen over een kind

“because blockchain is forever”

Trouwen is een ouderwetse vorm van samenleven. Het is hip om een geregistreerd partnerschap aan te gaan of lekker los samen te wonen. Als de wijze van trouwen wordt veranderd zal deze vorm van samenleven weer hip worden.

Je huwelijk moet te blockchainen zijn.

Wat zegt de wet over de huwelijksvoltrekking in Nederland?

In Nederland voltrekt de ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk. De huwelijksakte wordt vervolgens geregistreerd in de registers van de burgerlijke stand en met de huwelijksakte kan je het huwelijk dan weer bewijzen. In Nederland weten we niet beter dan dat de burgerlijke stand het register bijhoudt. Je zou kunnen stellen dat deze wijze van registratie achterhaald is. In een tijd waarin we betalen met geld dat gereduceerd is tot binaire getallen, alles digitaal is en we elkaar ontmoeten op social media, zou toch ook de huwelijksvoltrekking met zijn tijd mee moeten gaan. Blockchain is de perfectie manier om dat te doen.

Wat is blockchain?

Een blockchain is net als een register van de burgerlijke stand een database. Voeg je een blockchain toe, laten we zeggen de huwelijksakte, dan is dat voor iedereen zichtbaar. Wederom net als de registers van de burgerlijke stand. Met de unieke code van de blockchain bewijs je het huwelijk. Een groot verschil is dat de keten, de chain, altijd blijft bestaan. Je kunt wel data toevoegen of wijzigen, maar het verleden kun je niet wissen. Het is dus vele malen veiliger en niet fraudegevoelig.

Blockchain wordt het nieuwe ding waarmee we in Nederland van alles gaan vastleggen. Waarom dan ook niet het huwelijk? Sinds augustus 2014 zijn er elders al mensen op de blockchain getrouwd. In Nederland zal het nog wel even duren voordat de blockchain een methode is om te trouwen. Maar hoelang zou dit nog duren?


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Wetswijziging duur partneralimentatie; wat verandert er voor jou?

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.