Kent u dat ?

U bent werkgever en een van uw personeelsleden ligt in scheiding. Heel vervelend voor de werknemer, maar ook voor u als werkgever. Uw werknemer zit namelijk niet lekker in zijn vel, is er niet helemaal bij met zijn hoofd, slaapt slecht en ga zo maar door. De arbeidsproductiviteit van een werknemer in echtscheiding daalt in de meeste gevallen substantieel. In het ergste geval veroorzaakt de scheiding zoveel stress dat de desbetreffende werknemer zich ziek meldt. Dit leidt tot nog meer problemen op de werkvloer. Andere collega’s moeten het werk overnemen en raken overbelast of u moet dure vervanging regelen. Allemaal dingen waar u als werkgever niet op zit te wachten.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ziekteverzuim van gescheiden medewerkers hoger ligt dan het ziekteverzuim van gehuwde werknemers. Daarnaast heeft onderzoeksbureau Econovision onderzocht wat werkgevers aan extra ziektekosten kwijt zijn bij werknemers die in scheiding liggen. Uit dit onderzoek is gebleken dat deze extra ziektekosten voor werkgevers in Nederland 438 miljoen euro per jaar kosten.

André Rouvoet, voorzitter van het Platform Divorce Challenge, heeft onlangs een onderzoek gedaan naar vechtscheidingen. Tijdens dit onderzoek heeft Rouvoet het standpunt ingenomen dat werkgevers daarin ook een verantwoordelijkheid hebben. Volgens Rouvoet moeten werkgevers meer aandacht besteden aan werknemers die in scheiding liggen. Dit is niet alleen in het belang van de medewerker, maar ook in het belang van de werkgever zelf. Werkgevers kunnen er volgens Rouvoet zelf voor zorgen dat het ziekteverzuim van hun werknemers in scheiding en de daarmee gepaard gaande kosten worden verminderd. Volgens Rouvoet kunnen werkgevers dit bewerkstelligen door een mediationtraject voor hun werknemers in scheiding te financieren.

Doordat werkgevers een mediationtraject vergoeden voor hun werknemers kunnen zij ervoor zorgen dat de echtscheiding van hun werknemer zo soepel mogelijk verloopt. Een vechtscheiding kan middels een mediationtraject voorkomen of beperkt worden, waardoor het ziekteverzuim en het verlies aan arbeidsproductiviteit van de werknemers zoveel mogelijk wordt gereduceerd. Voor werkgevers is het dan ook de moeite waard om te investeren in hun werknemers in scheiding.
Molenaar & Hermes Advocaten en Mediators heeft een mediationpakket ontwikkeld die werkgevers voor hun werknemers in scheiding kunnen aanschaffen. Het mediationpakket wordt door u als werkgever betaald en is bedoeld voor de werknemer en zijn of haar ex-partner. Het pakket bestaat uit drie mediationgesprekken met een gespecialiseerd familierechtadvocaat/mediator, een ouderschapsplan, een echtscheidingsconvenant en het indienen van een verzoek bij de rechtbank en heeft een vaste prijs van € 3.000,– excl. BTW.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Wetswijziging duur partneralimentatie; wat verandert er voor jou?

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 165 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 165 advocaten en meer dan 56 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.