Ik dreig failliet te gaan. Hoe beperk ik de schade?

Een faillissement betekent meestal het einde van uw onderneming. Wanneer u als eenmanszaak of vof een onderneming heeft gevoerd betekent het faillissement van uw onderneming ook het faillissement van uzelf in privé. Er is dus veel gelegen in het beperken van de schade.

Een beperkt aantal instrumenten kunnen worden ingezet bij een dreigend faillissement:

 • Reorganisatie van de onderneming. U kunt snijden in de kosten door bijvoorbeeld personeel te ontslaan. Ook is het mogelijk ongezonde delen van de onderneming af te stoten, of juist de gezonde delen af te stoten.
 • Een regeling treffen met de schuldeisers. Als u tot een betalingsregeling kunt komen met de schuldeisers zal het risico op een faillissement afnemen. Vaak is een betalingsregeling ook voor de schuldeisers aantrekkelijker dan een faillissement, omdat de zogenaamde concurrente schuldeisers vaak geen geld krijgen na een faillissement.
 • Verkoop deel van de onderneming
 • Aantrekking financiers/investeerders

Wist u dat 40% van alle faillissementen kan worden voorkomen? Door gerichte actie kan een Omnius insolventiespecialist uit het Omnius Advocatennetwerk ook uw dreigende faillissement voorkomen. Niet alleen het faillissement kunt u voorkomen, maar ook een persoonlijk drama wanneer u als eenmanszaak of vof uw bedrijf voert.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Faillissementsaanvraag en schuldsanering

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 99 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 99 advocaten en meer dan 48 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.