Beroemde scheidingen

Deze weken wordt in de media uitgebreid aandacht besteed aan de verbroken relatie van bekende Nederlanders: Marco en Leontine, Rico Verhoeven, Monique en André en Bridget en André.

Er wordt gespeculeerd over de redenen waarom en velen hebben hierover een mening en voelen de behoefte die te delen.

Voor iedereen die liever van feiten uit wil gaan, dan van speculaties en voor iedereen die kan erkennen dat een echtscheiding heel naar is, maar niet uitzonderlijk, de volgende informatie.

Volgens het CBS waren er in 2018 30.729 echtscheidingen waarvan 37,1 % van de huwelijken eindigt in een scheiding. In 2015 was dat 39,6% en de gemiddelde huwelijksduur was 15 jaar. De gemiddelde leeftijd van de man was 47,6 jaar en de gemiddelde leeftijd van de vrouw was 44,3 jaar. In totaal betrof het 16.748 echtscheidingen waarbij de partners kinderen hadden en 13.981 zonder kinderen. In 408 zaken was de man meer dan 20 jaar ouder dan de vrouw en in 39 zaken was dat andersom.

De meestvoorkomende oorzaken voor echtscheidingen zijn, het ontmoeten van een nieuw liefde, vreemdgaan, financiële problemen, langdurige ziekte en vakantie.

Oftewel, zo spannend en uitzonderlijk zijn bekende scheidingen niet. Wel heel jammer en erg verdrietig voor de betrokkenen, zoals alle echtscheidingen.

Voor meer informatie over familierecht kunt u altijd contact opnemen.

mr Nelleke A. Boelhouwer

Gerritse Poelman Advocaten Tilburg


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Advocaat in coronatijd: should I stay or should I go?

Bekijk alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.