Kunnen we je helpen met zoeken
Bij het realiseren van een bouwwerk of een voornemen tot sloop of kap krijg je te maken met vergunningen. Om te mogen slopen en bouwen is er een vergunning nodig. Meestal zal dit een omgevingsvergunning zijn. De gemeente kan verzocht worden de vergunning te verlenen voor de activiteiten die je wilt verrichten. Een advocaat kan toetsen of er een vergunning nodig is en zo ja, welke voorwaarden gelden.
Bij afwijzing van de vergunning kan een advocaat van Omnius te hulp schieten om de vergunning alsnog te verkrijgen.
Kunnen we je helpen met zoeken
Bij het realiseren van een bouwwerk of een voornemen tot sloop of kap krijg je te maken met vergunningen. Om te mogen slopen en bouwen is er een vergunning nodig. Meestal zal dit een omgevingsvergunning zijn. De gemeente kan verzocht worden de vergunning te verlenen voor de activiteiten die je wilt verrichten. Een advocaat kan toetsen of er een vergunning nodig is en zo ja, welke voorwaarden gelden. Bij afwijzing van de vergunning kan een advocaat te hulp schieten om de vergunning alsnog te verkrijgen.
Sinds een aantal jaren zijn veel soorten vergunningen samengevoegd: de omgevingsvergunning. Wanneer je wilt gaan bouwen heb je een omgevingsvergunning nodig. Als eerst ook gesloopt moet worden kan je een omgevingsvergunning aanvragen voor twee activiteiten: slopen en bouwen.
De aanvraag voor een vergunning moet bij het bevoegd gezag worden ingediend. In de meeste gevallen is dit de gemeente. De gemeente zal jouw aanvraag toetsen aan de toepasselijke wet- en regelgeving. De meest bekende regelgeving is het bestemmingsplan. Jouw bouwplannen moeten namelijk passen in het ruimtelijk beleid dat het bestuursorgaan voert.
Naast het bestemmingsplan zal jouw op te richten gebouw ook architectonisch gezien in de omgeving moeten passen. De gemeente legt deze vereisten vast in de welstandsnota. Het derde obstakel dat je tegenkomt bij jouw aanvraag is de toets van je bouwplannen aan het bouwbesluit en bouwverordening. De gemeente zal bekijken of het ontwerp voldoet aan de geldende technische- en veiligheidsnormen.
De aanvraag van een omgevingsvergunning doe je bij de gemeente waar het bouwwerk opgericht wordt. Jij kunt vooraf juridisch advies inwinnen als je wilt weten of jouw aanvraag voldoet aan de wet- en regelgeving en of jouw aanvraag kans van slagen heeft.
Wanneer jouw aanvraag wordt afgewezen kan je een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Op grond van het bezwaarschrift zal het bestuursorgaan nogmaals jouw aanvraag moeten beoordelen. Meestal gebeurt dit door een speciale bezwaarschriftencommissie.
Als ook je bezwaarschrift wordt afgewezen (ongegrond verklaard), kan je in beroep bij de rechter. Jij zult de rechter moeten overtuigen van jouw gelijk en aanvoeren dat de gemeente niet tot de beslissing mocht komen die zij heeft genomen.
Een advocaat kan namens jou alle relevante feiten en omstandigheden aanvoeren om de rechter te overtuigen van jouw gelijk. Als ook de rechter jou geen gelijk geeft kan je nog in hoger beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook dan helpt een advocaat jou graag.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp