Kunnen we je helpen met zoeken
Veel bedrijven werken samen met andere bedrijven, om zo de krachten te bundelen. Als je van plan bent om samen te werken met een ander bedrijf dan is het verstandig om de afspraken in een samenwerkingsovereenkomst vast te leggen. Wij leggen uit wat een samenwerkingsovereenkomst is, waarom het verstandig is om deze op te stellen en wat je in zo’n overeenkomst zet.
Wil je een samenwerkingsovereenkomst opstellen en bent je op zoek naar advies? Wij helpen je graag!
Kunnen we je helpen met zoeken
Cornelis heeft een IT-bedrijf, hij ontwikkelt websites. Josien is grafisch ontwerper. Cornelis en Josien besluiten om hun krachten te bundelen, zodat zij klanten een aantrekkelijk pakket kunnen aanbieden. De afspraken leggen zij vast in een samenwerkingsovereenkomst.
Als twee, of meer, bedrijven willen samenwerken leggen zij de afspraken vast in een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking kan bijvoorbeeld gaan over een project, het aanvragen van subsidie, het bereiken van een bepaald doel, het delen van inkoopkosten of het gezamenlijk aanbieden van diensten.
Het is niet verplicht om een samenwerkingsovereenkomst op te stellen, maar het is wel verstandig. Op deze manier kan je in de toekomst, bijvoorbeeld bij een conflict, aantonen wat er is afgesproken.
Heb je specifieke vragen of wil je advies op maat? Bel ons op 088 – 629 00 29 wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.
Er zijn in de wet geen regels genoemd die je moet volgen bij het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. Daarom kan je overal vrijwel alles afspraken maken. Denk goed na over de afspraken die je wilt maken met jouw samenwerkingspartner.
In de overeenkomst geef je onder andere aan:
Daarnaast kan je over heel wat andere zaken afspraken maken, bijvoorbeeld over wie de risico’s draagt en de winstverdeling.
Let er wel goed op dat je geen andere overeenkomst opstelt, bijvoorbeeld een overeenkomst van opdracht. Voor deze overeenkomst gelden er wel wettelijke regels.
Een advocaat of jurist helpt jou bij het opstellen van de overeenkomst en kan je bijstaan bij conflicten tijdens de samenwerking. Bel 088 – 629 00 29 voor een gratis telefonisch intakegesprek.
Een aantal universiteiten in Nederland besluit om in het jaar 2019 samen te werken en om op deze manier meer internationale studenten aan te trekken. De samenwerkingsovereenkomst eindigt aan het eind van 2019: het jaar waarin de samenwerking plaatsvond is voorbij.
De samenwerkingsovereenkomst kan op een aantal manieren worden beëindigen. De manier van beëindigen hangt af van de situatie. Zo kan het doel bereikt zijn en eindigt de samenwerking daarom, of een van de partijen zegt de samenwerking op. Belangrijk is het om in het contract op te nemen of en hoe de samenwerking beëindigd kan worden.
Heb je advies nodig over het opstellen of de uitleg van een samenwerkingsovereenkomst? Wij adviseren je graag. Wij helpen jou bij het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst en voorzien je van advies op maat over de samenwerking. Samen met jou zoeken we naar een oplossing die past bij het gewicht van jouw zaak. Zo betaalt je nooit teveel.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp