Advocaat verbintenissenrecht nodig?

Het verbintenissenrecht is een verzamelbegrip van diverse juridische onderwerpen. Wat zij gemeen hebben is dat ertussen twee of meer partijen een verbintenis of overeenkomst bestaat.

Onderwerpen in het verbintenissenrecht:

Of bel direct 088 – 629 00 29

Wanneer heb ik een advocaat verbintenissenrecht nodig?

Bij het aangaan van overeenkomsten en verbintenissen kan het nodige misgaan. Ook bij de nakoming of ten uitvoerlegging van een verbintenis kan iets misgaan.
Zowel de eisende als verwerende partij kan dan het beste juridisch advies inwinnen.

Mogelijke acties in het verbintenissenrecht

 • Nakoming vorderen. Als iemand een overeenkomst of verbintenis niet nakomt, dient u eerst nakoming te vorderen. Door de nakoming kunt u proberen de wederpartij alsnog de verbintenis uit te laten voeren. Als nakoming niet mogelijk is, kunt u schadevergoeding vorderen.
 • Ingebrekestelling opstellen. Een ingebrekestelling is een brief waarmee de advocaat een laatste brief stuurt waarna de wederpartij in verzuim is.
 • Dagvaarden bij de rechtbank. Wordt na de ingebrekestelling nog steeds niet nagekomen? U kunt dan het beste naar de rechter gaan. De rechter zal dan beslissen wie gelijk heeft.
 • Schadevergoeding eisen. Is nakoming niet mogelijk? Of voldoet de wederpartij niet aan uw eisen? Dan kunt u via de rechter schadevergoeding eisen.
 • Onderhandelen. Een advocaat verbintenissenrecht kan ook in een discussie onderhandelen met de wederpartij om buiten de rechter om een passende oplossing te vinden die aanvaardbaar is voor alle partijen. De uitkomst kan worden vastgelegd in een schikking.

Wanprestatie

Als u een overeenkomst met iemand sluit, dan mag u ervan uitgaan dat die overeenkomst wordt nagekomen. Wanneer u een fotograaf inhuurt voor uw bruiloft moet u de fotograaf betalen. De fotograaf moet foto’s maken van de bruiloft. Als de fotograaf pas na de bruiloft op locatie verschijnt, bent u daar niet blij mee. De bruiloft is immers al voorbij. In dit geval kunt u uw geld terugkrijgen. Waarom zou u namelijk betalen voor iets wat door de andere partij niet is geleverd? Wij kunnen u helpen bij de ontbinding van de overeenkomst. Lees meer

Overeenkomst vernietigen

Heeft u een overeenkomst onder druk getekend? Heeft u een verkeerde voorstelling van zaken gehad bij het aangaan van de overeenkomst, bijvoorbeeld omdat u gouden bergen werden beloofd? Misschien heeft iemand wel misbruik gemaakt van uw kwetsbare toestand. Bijvoorbeeld door u een overeenkomst voor te schotelen waar u het eigenlijk niet mee eens was. Geen paniek.
Er bestaat een manier om hier met terugwerkende kracht vanaf te komen. Dit heet vernietiging van de overeenkomst. Wanneer het financiële belang het toelaat, is het verstandig om dit door een advocaat te laten oplossen. Wij zijn hier op dagelijkse basis mee bezig. Bij ons bent u aan het juiste adres. Lees meer

Gebrekkige producten

Heeft u een auto gekocht, maar komt u er na een korte periode achter dat er van alles aan mankeert? Auto’s zijn kostbaar en daarom is het goed om u te laten adviseren. Als u deze auto bij een professionele handelaar hebt gekocht bent u zeer goed beschermd. Naast het verbintenissenrecht is namelijk ook het consumentenrecht van toepassing. Onze advocaat verbintenissenrecht kunnen u helpen bij het aanspreken van de verkoper, zodat u snel weer de weg op kan of uw geld terugkrijgt.

Wacht niet langer en leg uw situatie dan voor in een gratis intakegesprek en u hoort van onze juridische intakebalie of en hoe wij u kunnen helpen.

Dit is anders bij een product van mindere waarde, bijvoorbeeld een autoband of een kledingstuk. Het is verstandig om te proberen er onderling uit te komen. Dit heeft te maken met het financiële belang. Het is natuurlijk niet wenselijk als het inschakelen van een advocaat u meer zou kunnen gaan kosten, dan wat er op het spel staat. Neem eens een kijkje op onze doe-het-zelf pagina. Hier staan een aantal juridische documenten die u voor een zacht prijsje kan downloaden en naar wens kunt personaliseren.

Onrechtmatige daad

Het strafrecht en het civiele recht zouden elkaar kunnen ontmoeten. Iemand kan een civielrechtelijke onrechtmatige daad plegen wanneer diegene bijvoorbeeld een auto vernielt, uw dure telefoon kapot gooit of u mishandelt. Door deze handelingen ontstaat schade. Als diegene dit bewust doet heeft diegene daar ook schuld aan. U kunt diegene aanspreken op grond van onrechtmatige daad. Een van onze verbintenissenrecht advocaten kan voor u een brief opstellen met daarin een goed onderbouwde schadeclaim. Geeft de andere partij geen gehoor? Dan kunnen wij samen met u naar de rechter om de schadevergoeding te laten vaststellen.

Lees meer

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 160 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 324 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 29
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 GB.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 324 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 324 advocaten en meer dan 160 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.