Waarom heb ik het nodig?

Was uw kind van 14 jaar of jonger betrokken bij een verkeersongeval -zoals een botsing- met een motorvoertuig (bijvoorbeeld een auto, motor of bromfiets), dan wordt uw kind door de wet extra beschermd. Een aanrijding betekent dus 100% aansprakelijkheid voor de eigenaar/bestuurder en heeft uw kind vrijwel altijd recht op een vergoeding van de totale schade.

De wet beschermt kinderen door hun kwetsbaarheid ten opzichte van de gemotoriseerde voertuigen. Het motorvoertuig is verplicht verzekerd, dus de eigenaar/bestuurder kan de schade weer afwentelen op zijn verzekeraar. Met deze brief kunt u de verzekeringsmaatschappij van de bestuurder, of de bestuurder zelf, aansprakelijk stellen en een schadevergoeding vragen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Een kind dat veertien jaren of ouder is, valt onder de ‘normale‘ bescherming van zwakke verkeersdeelnemers (voetgangers of fietsers). Gebruikt u dan het formulier Aansprakelijkstelling na verkeersongeval (door fietser of voetganger).
 • Alleen als de eigenaar/bestuurder van het motorvoertuig kan bewijzen dat er sprake was van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid, hoeft hij niet alle schade te betalen. In het verkeer lukt het bijna nooit dit te bewijzen. Dat betekent dat hij 100% aansprakelijk is en de schade moet (laten) vergoeden.
 • Desondanks heeft u een grotere kans om de gehele schade vergoed te krijgen als u sterke bewijzen kunt aanleveren, zoals getuigenverklaringen, foto’s en een goed ingevuld schadeformulier. En zorg ervoor dat u een goede onderbouwing van de schade heeft.

Verder advies

Met deze brief zet een belangrijke eerste stap voor het krijgen van een schadevergoeding na een verkeersongeval. De verzekeraar van de tegenpartij zal u laten weten of hij alle aansprakelijkheid erkent en welk deel van de schade hij uitkeert. Wanneer u de eigenaar/bestuurder zelf heeft aangeschreven en hij reageert niet of niet voldoende, dan kunt u ook zijn verzekeringsgegevens (tegen betaling) opvragen bij de RDW. Komt u er samen niet uit of heeft u nog vragen, bel ons dan gerust.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Snelheid

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Foutloos-72px

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.