Waarom heb ik het nodig?

Als u schade heeft door een gebrek aan de (openbare of particuliere) weg, dan kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor uw schade. Een wegbeheerder is vaak een overheidsorgaan, zoals het Rijk, de provincie, waterschap of gemeente. Voor particuliere wegen is de eigenaar van het terrein de wegbeheerder.

Een wegbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van de weg en moet er voor zorgen dat de weg ‘normaal’ kan worden gebruikt. Als de weg een gevaar of een risico op schade oplevert voor een weggebruiker, dan is de wegbeheerder daar aansprakelijk voor. Hij had dan een waarschuwing moeten plaatsen of het gebrek van de weg moeten laten maken. Met deze brief kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade en om een schadevergoeding vragen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Bij een gebrek aan de weg kunt u denken aan een gat in de weg, een losliggende putdeksel of een andere onvolkomenheid, die een gevaar oplevert bij normaal gebruik van de weg.
 • De wegbeheerder is niet aansprakelijk, als de tijdsduur tussen het ontstaan van het gebrek aan de weg én het verwezenlijken van het gevaar zo kort was, dat hij het gevaar redelijkerwijs niet had kunnen voorkomen. Of wanneer hij op een juiste manier een waarschuwing heeft gegeven (denk aan borden) voor gebreken aan de openbare weg.
 • Desondanks heeft u een grotere kans om de gehele schade vergoed te krijgen als u sterke bewijzen kunt aanleveren, zoals getuigenverklaringen of foto’s. En zorg ervoor dat u een goede onderbouwing van de schade heeft.

Verder advies

Met deze brief zet een belangrijke eerste stap voor het krijgen van een schadevergoeding. De wegbeheerder zal u laten weten of hij alle aansprakelijkheid erkent en welk deel van de schade hij uitkeert. Als de wegbeheerder binnen de voorgestelde termijn niet of niet voldoende reageert, bel ons dan gerust voor juridisch advies.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Snelheid

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Foutloos-72px

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.