Waarom heb ik het nodig?

Ontvangt u kinderalimentatie en/of partneralimentatie, maar heeft uw ex-partner niet op tijd of maar gedeeltelijk betaald? Of ontvangt u helemaal geen alimentatie meer? Met behulp van deze brief kunt u uw ex-partner schriftelijk laten weten dat er een achterstand in de betaling van de alimentatie is opgetreden en binnen welke termijn uw ex-partner alsnog moet betalen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Met deze brief geeft u uw ex-partner een laatste kans om “vrijwillig de achterstand in de alimentatie te betalen.
 • In de brief kondigt u de vervolgstappen aan die u overweegt te nemen, als uw ex-partner niet binnen de termijn betaalt.
 • Bij betalingsachterstand van meer dan of ouder dan 6 maanden, kunt u overwegen een deurwaarder van Yuridis in te schakelen om de vordering voor u te innen. Hoe u dat doet leest u hieronder.

Hulp van een advocaat als:

 • U de alimentatie wilt laten herberekenen
 • U een geschil heeft over de alimentatie met uw ex-partner
 • U vindt dat u te veel of te weinig alimentatie betaalt
 • U niet zeker weet of de alimentatie is uitgesproken door de rechter of vast is gelegd
 • U ex-partner na het versturen van deze brief alsnog weigert om te betalen

Verder advies

Binnen geringe tijd kan er een reactie op uw brief volgen van uw ex-partner. Uw ex-partner kan een advocaat hebben ingeschakeld. Als dit zo is dan zal de advocaat op uw brief reageren. Schakelt u zo snel mogelijk eveneens een advocaat in als uw ex-partner dit gedaan heeft. De advocaten regelen onderling, met u en uw ex-partner’s inspraak, hoe de zaak verder loopt. Dit voorkomt nare gevolgen. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een goede, ervaren personen- en familierecht advocaat? Bel ons dan voor een gratis intake-gesprek.


Betalingsachterstand ouder dan 6 maanden?

Is uw ex-partner meer dan 6 maanden achter met betaling van de alimentatie? Of is er sprake van achterstand in alimentatie van meer dan 6 maanden terug? In deze gevallen kan een deurwaarder uw alimentatievordering voor u incasseren. Wij werken bij de incasso van alimentatievorderingen intensief samen met Yuridis, het grootste deurwaardersnetwerk van Nederland. Zij kunnen u helpen bij incassoproblemen in heel Nederland.

Bel 088 629 0091 voor een gratis intakegesprek met Yuridis. Hun incassojuristen kunnen direct een inschatting maken van uw vordering. Wacht niet te lang, de specialisten van Yuridis incasseren uw alimentatievordering effectief en snel. Direct uw vordering voor incasso bij Yuridis indienen? Via het contactformulier is dit 7 dagen per week mogelijk.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.0

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.