Waarom heb ik het nodig?

Als uw onderneming onder de creatieve sector valt, zoals de kunstsector, media en entertainment of creatieve zakelijke dienstverlening, dan is het belangrijk om uw algemene voorwaarden in orde te hebben. Dan is namelijk meteen duidelijk bij wie de intellectuele eigendomsrechten zullen liggen en wie waarvoor aansprakelijk is. Deze algemene voorwaarden kunt u zeer eenvoudig geschikt maken voor uw onderneming, of u nu kunstobjecten aanbiedt of als ontwerpbureau uw diensten verleent.


Belangrijke aandachtspunten

 • U moet uw Algemene voorwaarden vóór of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst nadrukkelijk van toepassing verklaren.
 • U moet uw Algemene voorwaarden “ter hand stellen”. Dit betekent dat u verplicht bent (een kopie van) de Algemene voorwaarden aan uw wederpartij te overhandigen of toe te sturen, zodat zij die kunnen inzien.
 • In algemene voorwaarden regelt u de bepalingen die over het algemeen voor uw onderneming gelden, zodat u daar niet steeds over hoeft te onderhandelen. Het kan echter voorkomen dat u per opdracht moet bekijken bij wie de intellectuele eigendomsrechten komen te liggen. U kunt dan eventueel in een overeenkomst zelf van de algemene voorwaarden afwijken. De bepaling in de overeenkomst gaat dan vóór op de algemene voorwaarden.

Hulp van een advocaat als:

 • U een probleem heeft met uw algemene voorwaarden
 • Een klant zich niet richt tot uw algemene voorwaarden
 • U een geschil heeft met een klant over uw algemene voorwaarden
 • U algemene voorwaarden door een advocaat wenst te laten opstellen of te laten nakijken

Verder advies

Deze Algemene voorwaarden zijn toegespitst op de creatieve sector. U heeft daarmee goede, actuele voorwaarden die u meteen van toepassing kunt verklaren voor uw onderneming. Toch kan het zijn dat u ze net niet passend vindt, omdat bepaalde voorwaarden niet voor uw onderneming gelden of net anders werken. U kunt dan ook uw eigen set algemene voorwaarden opstellen. Zo krijgt u goede en actuele bepalingen, die precies passen bij uw onderneming. Wilt u uw algemene voorwaarden op maat laten opstellen door één van onze juristen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.


Direct starten

Extra voordelen bij Omnius doe-het-zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word document

Online tekenen

Digitale handtekening

 • Bij ons is het mogelijk om contracten
 • digitaal te ondertekenen. Dit gebeurt
 • veilig en eenvoudig op ons online platform.
Digitale kluis

Digitale kluis

 • Al uw vertrouwelijke documenten
 • veilig en overzichtelijk bewaren
 • en beheren.
Ontvang notificaties

Ontvang notificaties

 • Ontvang tijdig notificaties indien
 • contracten gaan verlopen of moeten worden
 • gewijzigd wegens nieuwe wetgeving

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnilegal account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een OmniLegal account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.0

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.