Waarom heb ik het nodig?

Als u een medewerker wilt inzetten voor slechts een bepaalde tijd, dan kunt u het beste kiezen voor een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Denk daarbij ook aan werkzaamheden waarbij de exacte einddatum nog niet bekend is, bijvoorbeeld een project, of ter vervanging van een medewerker die ziek of met zwangerschapsverlof is. Een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd biedt dan uitkomst; dat is een tijdelijk contract, dat verlengd kan worden als het project bijvoorbeeld uitloopt of u nog langer diensten wilt afnemen.

Belangrijke aandachtspunten

 • U kunt niet onbeperkt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangaan. Als werkgever bent u verplicht om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden als: er al drie keer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is gesloten en/of de werknemer 2 jaar in dienst is (deze ‘keten’ wordt pas onderbroken als de werknemer meer dan 6 maanden niet in dienst is geweest).
 • Een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege. Dit betekent dat de overeenkomst op de afgesproken tijd eindigt, zonder dat partijen daarvoor iets hoeven te doen. Als er sprake is van een overeenkomst van 6 maanden of langer, is er wel een aanzegplicht. Dat betekent dat u uiterlijk een maand voor de afgesproken datum schriftelijk aangeeft of de arbeidsovereenkomst wel of niet wordt voortgezet. Als u zich niet aan de aanzegplicht houdt, eindigt de Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gewoon op de afgesproken datum. Wel kan de werknemer in aanmerking komen voor een “aanzegvergoeding”, wat vaak een maandsalaris inhoudt. Als u zeker weet dat de overeenkomst niet zal worden verlengd, kunt u deze aanzegplicht al in de arbeidsovereenkomst regelen.
 • Voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kunt u niet zomaar een concurrentiebeding of relatiebeding opnemen. U moet daar een goede reden voor hebben.


Hulp van een advocaat als:

 • U problemen heeft met ontslag
 • U een tijdelijk contract wilt aangaan met een aandeelhouder
 • U een tijdelijk contract wilt aangaan met een werknemer die in het buitenland werkt
 • Er sprake is van het Auteursrecht, Merkenrecht en/of Octrooirecht
 • U een arbeidsovereenkomst wilt laten opstellen door een advocaat
 • U een arbeidsovereenkomst wilt laten nakijken door een advocaat

Verder advies

U kunt het beste kiezen voor een Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, als u zeker weet dat er een einde aan de werkzaamheden of diensten komt, ook al weet u de precieze einddatum nog niet. Conflicten die vaak voorkomen, gaan over opzeggingen in de tussentijd en over concurrentie- of relatiebedingen die worden opgelegd. Heeft u nog vragen, of wilt u de overeenkomst op maat laten maken door onze juristen, dan kunt u ons gerust bellen.


Direct starten

Extra voordelen bij Omnius doe-het-zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word document

Online tekenen

Digitale handtekening

 • Bij ons is het mogelijk om contracten
 • digitaal te ondertekenen. Dit gebeurt
 • veilig en eenvoudig op ons online platform.
Digitale kluis

Digitale kluis

 • Al uw vertrouwelijke documenten
 • veilig en overzichtelijk bewaren
 • en beheren.
Ontvang notificaties

Ontvang notificaties

 • Ontvang tijdig notificaties indien
 • contracten gaan verlopen of moeten worden
 • gewijzigd wegens nieuwe wetgeving

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnilegal account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een OmniLegal account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 176 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.0

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 176 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.