Waarom heb ik het nodig?

De praktijk wijst uit dat u uw klanten qua betalingsgedrag moet opvoeden. Met een consequent debiteurenbeleid kunt u een hoop ergernis voorkomen en zorgen dat uw klanten niet te lang wachten met betalen. Stuur daarom altijd vijf tot tien dagen nadat de betalingstermijn van een factuur is verstreken een herinnering. Met deze Betalingsherinnering vraagt u de klant op een duidelijk, maar vriendelijk manier om de factuur alsnog te betalen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Wacht u lang met herinneren, dan zal een debiteur meestal ook bij een volgende gelegenheid weinig haast maken met betalen. U hebt hem immers al laten merken dat er voorlopig toch geen consequenties zullen zijn.
 • Vermeld op de herinnering ook niet dat het om een “eerste herinnering” gaat. Hiermee vertelt u de debiteur in feite dat er nog wel een tweede zal volgen en dat hij zich voorlopig dus niet hoeft te haasten met betalen.
 • Vermeld in uw herinnering een duidelijke termijn waarbinnen u alsnog betaling verwacht, bijvoorbeeld een week of tien dagen.

Verder advies

Er wordt in deze Betalingsherinnering niet gedreigd met verdere maatregelen. Het kan immers zijn dat de factuur simpelweg aan de aandacht van de debiteur is ontsnapt. Met te harde woorden kunt u de relatie onnodig schade toebrengen en een klant voorgoed verliezen. Mocht het toch zo zijn dat de klant na het verstrijken van de termijn van deze betalingsherinnering nog steeds niet heeft betaald, dan kunt u een tweede of een laatste aanmaning overwegen. Daarin worden wel verdere maatregelen genoemd. Heeft u nog vragen over de Betalingsherinnering, dan kunt u ons gerust bellen.


Uw debiteur weigert te betalen?

Blijft uw debiteur in gebreke bij de betaling van uw factuur? En heeft u al een herinnering en aanmaning verzonden? In dat geval kan een incasso/deurwaarder uw handelsvordering voor u incasseren. Wij werken bij de incasso van handelsvorderingen intensief samen met Yuridis, het grootste incasso/deurwaardersnetwerk van Nederland. Zij kunnen u helpen bij incassoproblemen in heel Nederland.

Bel 088 629 0091 voor een gratis intakegesprek met Yuridis. Hun incassojuristen kunnen direct een inschatting maken van uw vordering. Wacht niet te lang, de specialisten van Yuridis incasseren uw handelsvordering effectief en snel. Direct uw vordering voor incasso bij Yuridis indienen? Via het contactformulier is dit 7 dagen per week mogelijk.


Direct starten

Extra voordelen bij Omnius doe-het-zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word document

Online tekenen

Digitale handtekening

 • Bij ons is het mogelijk om contracten
 • digitaal te ondertekenen. Dit gebeurt
 • veilig en eenvoudig op ons online platform.
Digitale kluis

Digitale kluis

 • Al uw vertrouwelijke documenten
 • veilig en overzichtelijk bewaren
 • en beheren.
Ontvang notificaties

Ontvang notificaties

 • Ontvang tijdig notificaties indien
 • contracten gaan verlopen of moeten worden
 • gewijzigd wegens nieuwe wetgeving

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnilegal account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een OmniLegal account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.0

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.