Waarom zou ik deze brief voor de huuropzegging van een bedrijfspand gebruiken?

Het opzeggen van de huur van uw bedrijfspand dient u altijd schriftelijk te doen. Dit is verplicht. Gebruik daarom deze brief om uw huur snel en gemakkelijk op te zeggen!


Wat moet er in een brief voor de huuropzegging van een bedrijfspand staan?

In deze brief staat de mededeling dat u de huurovereenkomst van het bedrijfspand wenst op te zeggen. Hierbij refereert u naar de huurovereenkomst en de opzegtermijn. Ook staat in de brief dat de verhuurder binnen 6 weken moet laten weten of hij hiermee akkoord gaat.


Wat is belangrijk bij het opstellen van een brief voor de huuropzegging van een bedrijfspand?

Bij het opzeggen van de huur van een bedrijfspand moet het gaan om een winkelruimte of andere openbare ruimte. Hierbij moet er gelet worden op dat het pand voor publiek toegankelijk moet zijn, bestemd is voor de uitoefening van een klein (handels)bedrijf en waaruit goederen of diensten aan personen worden geleverd. Een kantoor of magazijn valt dus niet onder het begrip ‘voor het publiek toegankelijk’.

5 of 10 jaar huur
Over het algemeen huurt men vaak het bedrijfspand voor 5 jaar. Na deze 5 jaar kan de huurovereenkomst weer verlengd worden met 5 jaar. Het opzeggen gaat echter niet zo makkelijk. Dit mag vaak pas na 5 jaar of met een opzegtermijn van 1 jaar. Bij een huurcontract van 10 jaar zijn de regels soepeler. De verhuurder moet akkoord gaan met een redelijk voorstel tot beëindiging van de huurovereenkomst. Wanneer hij niet akkoord wil gaan met een voorstel zal de rechter de belangen van u, als huurder, en de belangen van uw verhuurder tegen elkaar afwegen en tot een beslissing komen.

Als de verhuurder niet instemt met de opzegging kunt u naar de rechter om vervangende toestemming te vragen. Het beste kunt u hiervoor een advocaat inschakelen.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Snelheid

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Foutloos-72px

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 295 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.6

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 295 advocaten en meer dan 135 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.