Ingebrekestelling niet-nakoming overeenkomst
Waarom heb ik het nodig?
Als u een overeenkomst heeft gesloten met een andere partij, kan het voorkomen dat deze één of meerdere verplichtingen uit de overeenkomst niet (volledig) nakomt. U moet de andere partij dan eerst de kans geven om alsnog te presteren. Komt u er samen niet uit, of reageert de andere partij helemaal niet, dan kunt u deze ingebrekestelling (schriftelijke aanmaning) sturen. Dat is de laatste kans voor de andere partij om met u tot een oplossing te komen.
Belangrijke aandachtspunten
- Gaat het om een ondeugdelijk product of niet-levering, gebruik dan het speciaal daarvoor opgestelde formulier. Voor alle andere overeenkomsten kunt u dit formulier gebruiken.
- U moet uw ingebrekestelling altijd schriftelijk indienen. Dat is belangrijk voor de bewijslast en de verdere vervolgstappen. U kunt in de ingebrekestelling aangeven wat u wilt doen als de andere partij niet op de ingebrekestelling reageert.
- U moet de andere partij een redelijk termijn geven om te reageren.
Verder advies
Vaak komen de andere partij zijn verplichting wel na, als hij een ingebrekestelling ontvangt. Doet hij dat toch niet, dan is hij door deze ingebrekestelling automatisch “in verzuim”. Door dit verzuim kunt u andere rechtsmiddelen aanwenden, zoals de overeenkomst ontbinden of een eventuele gang naar de rechter. Komt u er onderling niet uit of heeft u nog vragen, bel ons dan gerust.
Direct starten