Ingebrekestelling niet-nakoming overeenkomst

 

Waarom heb ik het nodig?

Als u een overeenkomst heeft gesloten met een andere partij, kan het voorkomen dat deze één of meerdere verplichtingen uit de overeenkomst niet (volledig) nakomt. U moet de andere partij dan eerst de kans geven om alsnog te presteren. Komt u er samen niet uit, of reageert de andere partij helemaal niet, dan kunt u deze ingebrekestelling (schriftelijke aanmaning) sturen. Dat is de laatste kans voor de andere partij om met u tot een oplossing te komen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Gaat het om een ondeugdelijk product of niet-levering, gebruik dan het speciaal daarvoor opgestelde formulier. Voor alle andere overeenkomsten kunt u dit formulier gebruiken.
 • U moet uw ingebrekestelling altijd schriftelijk indienen. Dat is belangrijk voor de bewijslast en de verdere vervolgstappen. U kunt in de ingebrekestelling aangeven wat u wilt doen als de andere partij niet op de ingebrekestelling reageert.
 • U moet de andere partij een redelijk termijn geven om te reageren.

Verder advies

Vaak komen de andere partij zijn verplichting wel na, als hij een ingebrekestelling ontvangt. Doet hij dat toch niet, dan is hij door deze ingebrekestelling automatisch “in verzuim”. Door dit verzuim kunt u andere rechtsmiddelen aanwenden, zoals de overeenkomst ontbinden of een eventuele gang naar de rechter. Komt u er onderling niet uit of heeft u nog vragen, bel ons dan gerust.


Problemen bij incasso

Is er sprake van een incassoprobleem en blijft uw klant toch in gebreke bij de betaling van uw factuur? In deze gevallen kan een deurwaarder uw vordering voor u incasseren. Wij werken bij de incasso van handelsvorderingen intensief samen met Yuridis, het grootste deurwaardersnetwerk van Nederland. Zij kunnen u helpen bij incassoproblemen in heel Nederland.

Bel 088 629 0091 voor een gratis intakegesprek met Yuridis. Hun incassojuristen kunnen direct een inschatting maken van uw vordering. Wacht niet te lang, de specialisten van Yuridis incasseren uw handelsvordering effectief en snel. Direct uw vordering voor incasso bij Yuridis indienen? Via het contactformulier is dit 7 dagen per week mogelijk.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 173 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   7.9

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 173 advocaten en meer dan 58 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.