Waarom heb ik het nodig?

In een Samenwerkingsovereenkomst legt u met uw samenwerkingspartner(s) de afspraken vast over hoe u onderling met elkaar zullen samenwerken aan een bepaald project of doel. Voor sommige subsidies is de Samenwerkingsovereenkomst zelfs verplicht. In deze overeenkomst legt u de afspraken vast over winst en verlies, aansprakelijkheid en wat te doen bij eventuele conflicten. Met deze Samenwerkingsovereenkomst heeft u binnen enkele minuten een overeenkomst die past bij uw specifieke samenwerking.

Belangrijke aandachtspunten

 • Een “zuivere” samenwerkingsovereenkomst is nergens in de wet genoemd, er zijn dus geen dwingende regels op van toepassing. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt over de afspraken die u wilt maken met uw samenwerkingspartner.
 • Deze Samenwerkingsovereenkomst geeft de belangrijkste bepalingen over de samenwerking en vormt daarmee een goede basis voor de afspraken die u wilt maken.
 • Als u de samenwerking aangaat in het kader van een subsidie, dan wordt in deze Samenwerkingsovereenkomst de optie gegeven om bepalingen over de subsidie en penhouder (automatisch) op te nemen.


Hulp van een advocaat als:

 • Er een geschil is over de samenwerking
 • U een samenwerkingsovereenkomst wenst op te laten stellen door een advocaat
 • U een samenwerkingsovereenkomst wenst na te laten kijken door een advocaat
 • U een samenwerking wilt aangaan als het gaat om specifieke werkzaamheden
 • Één van de samenwerkingen eerder wenst te stoppen met de samenwerking dan het contract toelaat

Verder advies

Een Samenwerkingsovereenkomst is een goede manier voor samenwerkingspartners om hun visie over de samenwerking en de wijze waarmee zij het gezamenlijke doel willen bereiken in vast te leggen. Door het ontbreken van wettelijke regels is het in principe mogelijk om vrijwel alles in deze overeenkomst overeen te komen. De overeenkomst wordt dan echt belangrijk, als zich een onvoorziene gebeurtenis voordoet, of wanneer de samenwerkingspartner teleurstelt en zich niet aan de afspraken kan houden. Heeft u nog vragen, of wilt u de overeenkomst op maat laten maken door onze juristen, dan kunt u ons gerust bellen.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Snelheid

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Foutloos-72px

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.