Waarom heb ik het nodig?

Heeft u last van overhangende takken van uw buren? Of ontnemen de bomen van uw buren het licht van uw erf? U heeft de buren vast al een keer aangesproken over de overhangende beplanting. Willen uw buren de takken nog steeds niet snoeien, dan kan dat heel vervelend zijn. Stel eenvoudig deze juridisch onderbouwde brief samen, waarmee u de buren een laatste kans zelf iets aan de situatie te doen.


Belangrijke aandachtspunten

 • Voor beplanting gelden regels over de afstand tot aan de erfgrens. Als u weet om welke beplanting het gaat, kunt u zelf opzoeken of de buren voldoende afstand hebben genomen tot aan de erfgrens. Ook kan er sprake zijn van verjaring, waardoor de beplanting kan blijven staan.
 • Het uitgangspunt van de wet is dat een eigenaar van een erf niet onrechtmatige hinder mag toebrengen aan eigenaars van andere erven. Deze brief gaat uit van twee eigenaars. Huurt u een woning, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verhuurder.
 • Maak in de brief duidelijk waardoor u hinder ondervindt en wat de gevolgen zijn van de hinder. Verstuur eerst deze brief en geef de buren de (laatste) kans om te snoeien, voordat u zelf de beplanting gaat snoeien.

Verder advies

Sommige lichte vormen van hinder zijn volgens de wet wel toegestaan. Heeft u echter de buren al regelmatig aangesproken over de hinder, dan is het tijd om juridische stappen te ondernemen. Deze brief kan de aanleiding vormen om tot nadere afspraken met de buren te komen. Werken de buren niet mee, of bent u niet tevreden met het resultaat, dan kunt u het beste juridisch advies vragen. Onze juristen en advocaten hebben veel ervaring met burenrecht. Neem voor een gratis intakegesprek contact op met onze intakebalie.


Direct starten

Extra voordelen bij Doe-Het-Zelf

Veel meer dan het downloaden van een Word-document

Voordelig

Euro72px

80% van de inhoud van juridische documenten is standaard. Daar is geen dure jurist voor nodig.

Altijd Up-To-Date

Snelheid

Zeker weten dat alle juridische documenten 100% kloppen en actueel zijn.

Foutloos

Foutloos-72px

Knip en plakwerk van overeenkomsten is de nr.1 oorzaak van juridische conflicten.

Hoe het werkt

In een handomdraai elk gewenst document op maat maken!

 1. Kies het juiste document

  dit kan een 'boze' brief of overeenkomst zijn. Staat uw document er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Zij kunnen het gewenste document voor u op maat maken.
 2. Maak uw document op maat

  Iedereen kan met behulp van onze 'slimme' software stap-voor-stap een juridisch document op maat maken. Onze vragen en toelichtingen zijn allemaal in begrijpelijk Nederlands. Mocht het toch niet lukken, geen probleem. Onze medewerkers staan voor u klaar.
 3. Maak een Omnius account en betaal u via iDEAL

  Na afronding van de vragen maakt u een Omnius account aan en betaald u via iDEAL het bedrijg inclusief btw. Zodra de betaling is ontvangen, kunt u het document downloaden in PDF of in Word formaat, opslaan met uw eigen account, opnieuw bewerken en - indien gewenst - digitaal laten ondertekenen.

Twijfelt u toch?

Laat het document controleren of volledig op maat maken. Wij helpen u graag. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk

Bekijk video "Doe-Het-Zelf"Maak zelf juridische documenten op maat. Bekijk hoe het werkt.

Komt u er zelf niet uit?


Onze juristen helpen u graag
 • 088 - 629 00 80
  Hulp bij Doe Het Zelf

 • Direct contact

  Trusted partners Omnius Doe-het-zelf


  Trusted partners
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 311 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 311 advocaten en meer dan 130 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.