Een echtscheiding is een moeilijk maar vooral ook emotioneel proces. Terwijl verschillende emoties zich afwisselen zult u ook rationele beslissingen moeten nemen vol met juridische vragen. Gaat u scheiden? Schakel dan de hulp van een advocaat in. De echtscheidingsadvocaat dient voor u een echtscheidingsverzoek in, staat u bij tijdens het proces en kan u helpen bij lastige keuzes. 

Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek

Bent u het beide al grotendeels eens en is er geen conflict over de te maken afspraken? Dan kan een echtscheiding over het algemeen vrij eenvoudig door één advocaat worden geregeld. Deze vorm van scheiden is sneller, eenvoudiger en goedkoper. Lees meer

Scheiden op tegenspraak

Hoe aantrekkelijk het gemeenschappelijk verzoek ook klinkt, het is niet altijd de beste procedure. Spelen er grote tegengestelde belangen of stelt één van de partners zich niet constructief op, dan is het beter om voor de echtscheiding op tegenspraak te kiezen. Lees meer 

Echtscheiding voor ondernemer

Een scheiding is een nog moeilijkere situatie wanneer er een onderneming in het spel is. Bij deze echtscheidingsprocedure spelen grote financiële belangen. De waarde van de onderneming moet worden bepaald en het pensioen moet worden verdeeld.

Drie manieren waarop een Omnius echtscheidingsadvocaat u kan helpen:

Er zijn drie methodes waarop u en uw ex-partner zich kunnen laten bijstaan door een advocaat familierecht:

 • De klassieke methode waarbij elke partij zijn eigen advocaat kiest en waarbij het contact vooral tussen de advocaten zal verlopen.
 • De gezamenlijk methode, waarbij beide partners een gezamenlijke advocaat in de hand nemen. Deze advocaat adviseert u beide en staat jullie bij in de rechtszaal.
 • De alternatieve methode. Bij deze methode besluit u samen met uw partner een mediator in te schakelen. Dit hoeft echter geen advocaat te zijn. Deze begeleidt vooral de onderhandelingen tussen u en uw ex-partner.

Onze advocaten familierecht en mediators kunnen u en uw partner bij alle drie de methodes bijstaan. Neem contact met op om uit te zoeken welke methode en advocaat het beste bij u past.

Heeft u advies of hulp nodig bij een echtscheiding?

Een echtscheiding bestaat uit een veelvoud aan juridische handelingen, waarbij emoties vaak de boventoon voeren. Desondanks zal u, ook al lijkt dat misschien moeilijk, ook rekening moet houden met uw toekomstige belangen en die van uw kinderen. Omnius is Nederlands grootste kwaliteitsnetwerk van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Onze echtscheidingsadvocaten en advocaten familierecht beschikken over de ervaring om u in deze lastige periode bij te staan. In ons netwerk vindt u altijd wel een advocaat die bij u past en dankzij het Omnius Keurmerk bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 126 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  verwijderen

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 311 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 311 advocaten en meer dan 126 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.