Echtscheidingsbemiddeling nodig? Bel Omnius meteen!

Komen u en uw partner er niet uit? Dan biedt een advocaat-mediator (echtscheidingsbemiddeling) een uitkomst. De emoties kunnen bij een echtscheiding hoog oplopen, terwijl u wel graag in goed overleg wilt scheiden en ook tegen een zo laag mogelijk tarief. Omdat het lastig is om alle consequenties zelf goed te overzien, kiezen veel mensen er voor om samen te scheiden onder leiding van een advocaat-mediator. Deze scheidingsbemiddelaar begeleidt de onderhandelingen en bewaakt de kwaliteit van de gemaakte afspraken.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Echtscheidingsbemiddeling vFAS advocaat

Veel Omnius scheidingsbemiddelaars zijn lid van de specialisatievereniging vFAS, waarmee kwalitatief hoogwaardige dienstverlening is gewaarborgd. De bij Omnius aangesloten advocaten familierecht beschikken over de ervaring om te bemiddelen tussen u en uw partner. Samen kunt u tot goede afspraken rondom de echtscheiding komen.

Hoe werkt echtscheidingsbemiddeling?

Bij echtscheidingsbemiddeling kiezen u en uw partner niet voor een eigen advocaat maar gaan jullie voor een gezamenlijke. Deze advocaat is vaak gespecialiseerd in communicatie, fungeert als onafhankelijke partij en heeft geen enkel belang bij het maken van bepaalde afspraken. U en uw partner bepalen zelf de inhoud van de afspraken. De bemiddelaar heeft als doel dat de onderhandelingen vreedzaam verlopen, waarbij rekening wordt gehouden met elkaars emoties en belangen. De echtscheidingsbemiddelaar handelt ook de juridische kant van de echtscheiding af.

Wat zijn de voordelen van echtscheidingsbemiddeling?

 • Neutrale en professionele begeleiding waarbij u samen met uw partner tot een overeenkomst komt waar u beide achter staat.
 • Het is een snellere en goedkopere manier van scheiden doordat u slechts één echtscheidingsadvocaat hoeft in te huren.
 • Doordat u er samen met uw partner uitkomt blijft de verstandhouding vaak ook goed. Dit is zeker van belang wanneer er ook kinderen bij de scheiding betrokken zijn.
 • Maatwerk, gericht op uw persoonlijk situatie 
 • Kies voor extra zekerheid over inhoudelijke kwaliteit door een vFAS-advocaat in te schakelen

Hoe verloopt echtscheidingsmediation?

Een advocaat-mediator is geen normale bemiddelaar. Waar een ‘normale’ mediator u slechts kan begeleiden gedurende de mediation, kan een advocaat-mediator u begeleiden van begin tot eind. Zo kan een advocaat-mediator het echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en verzoekschrift opstellen én indienen bij de rechtbank. U heeft dan slechts te maken met één persoon die alle vereiste handelingen kan en mag verrichten. Dat is wel zo handig.

Waarom een echtscheidingsbemiddelaar via Omnius?

De bij Omnius aangesloten advocaten familierecht beschikken stuk voor stuk over de juridische ervaring en communicatieve vaardigheden om bij uw echtscheiding te bemiddelen. Dankzij het Omnius keurmerk bent u altijd verzekerd van een hoge kwaliteit. Kies daarom voor een echtscheidingsadvocaat uit het Omnius advocatennetwerk.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 162 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.