Hulp nodig van een advocaat tijdens een erfrecht zaak? Omnius helpt u direct!

Een overlijdensgeval is uiterst vervelend. Een erfenis maakt veel los bij de betrokkenen en er zijn veel verschillende mogelijkheden hoe er met een erfenis omgegaan kan worden. Daarnaast ontstaan er snel conflicten tussen de erfgenamen van de overledene.

Een conflict omtrent de erfenis maakt het er niet beter op. Omnius raadt u aan zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen, ook wanneer een conflict dreigt. Zo bevordert u de afwikkeling en voorkomt u conflicten of laat u een conflict niet escaleren.

Wat te doen bij een conflict over de verdeling?

Ruzie bij de verdeling van een erfenis komt vaak voor. Een erfenis kan op twee manieren worden afgehandeld: 

 • Op basis van een testament 
 • Op basis van wettelijke verdeling 

In het eerste geval bepaalt het testament wie de erfgenamen zijn en wat zij erven. In het tweede geval is er geen testament en bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn en wat hen toekomt.

Meestal is er geen testament opgesteld en bepaalt de wet wie erft. Dit kan leiden tot conflicten. Het klassieke voorbeeld is de situatie waarbij drie kinderen twee huizen erven. Hoe moet dit worden verdeeld?

Een advocaat erfrecht kan in dergelijke gevallen hulp bieden. Via een procedure voor de kantonrechter kunt u uw deel opeisen indien u een erfgenaam meent te zijn.

Is er sprake van een erfenis na een scheiding?

Een veelvoorkomende situatie na een echtscheiding is die dat de ex-partners hertrouwen. Vaak hebben beide partners reeds kinderen. Na het huwelijk wordt de nieuwe partner erfgenaam van de ouder. Deze gezinnen noemt men ‘samengestelde gezinnen’. De eigen kinderen van de hertrouwde ouder kunnen dit als onbillijk ervaren.

Deze situaties en de daarbij behorende problemen kunnen worden voorkomen. Ook wanneer er geen sprake is van een huwelijk, maar van samenwoning (met samenlevingscontract).

Een advocaat erfrecht kan kinderen bijstaan om hun legitieme portie op te eisen. Dit is een deel van de erfenis die hoe dan ook aan de kinderen toekomt, ongeacht het testament, huwelijk of samenlevingscontract.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 158 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.