Advocaat nodig die gespecialiseerd is in hippisch recht? Neem gelijk contact op!

Het hippisch recht (paardenrecht) regelt alle mogelijke juridische vraagstukken met betrekking tot paarden. Daarbij gaat het niet alleen om juridische vragen over het paard zelf, maar ook om kwesties betreffende de manege, de manegehouder of ruiter de koop en de verkoop van het paard of aansprakelijkheidskwesties met betrekking tot het paard.

Het hippisch recht is geen apart rechtsgebied binnen de advocatuur. Het is een specialistische tak die verschillende rechtsgebieden omvat. Omdat op dit gebied soms grote financiële maar ook emotionele belangen op het spel staan, zult u door een specialist willen worden bijgestaan. Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten in het hippisch recht. Alle advocaten beschikken over de ervaring om u in ieder juridisch geschil omtrent paarden bij te staan.

Hippisch rechterlijke kwesties

Juridische kwesties met betrekking tot het hippisch recht kunnen zeer uiteenlopen, hieronder een aantal voorbeelden:

 • U wilt als manegehouder uitbreiden maar uw vergunningsaanvragen zijn al twee keer afgewezen waardoor alleen het beroepschrift nog openstaat.
 • Een paard kopen of verkopen maar zoekt hulp bij de koop/verkoopovereenkomst?
 • U heeft een paard gekocht, maar na enkele weken blijkt het dier een afwijking te hebben. Op het moment dat u de koopovereenkomst afsloot wist u van niets. Welke opties staan er voor u open?
 • Uw paard heeft bij u of een ander aanzienlijke schade toegebracht. Nu heeft u hulp nodig bij het starten van een procedure en wilt u graag worden bijgestaan door een advocaat.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De advocaten die zijn aangesloten bij Omnius beschikken stuk voor stuk over de benodigde ervaring en kennis om u in ieder juridisch geschil omtrent het hippisch recht bij te staan. Bel kosteloos onze intakebalie of bericht ons wanneer u een juridische vraag heeft of wanneer u bent beland in een juridisch conflict. Omnius helpt u graag verder.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 162 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.