Hoe kiest u de best passende advocaat?

Het is niet altijd eenvoudig om een advocaat uit te zoeken, zeker omdat u meestal niet zit te wachten op een juridisch probleem of een rechtszaak. Op rechtsgebied, locatie of tarief: aan de hand van verschillende criteria kunt u een advocaat selecteren.

Locatie

Het is natuurlijk fijn als de advocaat in uw woonplaats of regio is gevestigd. Dat is makkelijk schakelen en maakt het eenvoudiger om uw zaak face to face te bespreken. Let er wel op dat de advocaat gespecialiseerd is in uw rechtsgebied. U heeft natuurlijk niets aan een familierecht advocaat als u wordt ontslagen. Veel advocatenkantoren hebben een algemene praktijk en kunnen u bijstaan in veel voorkomende en kleinere zaken.

Specialisatie

Heeft u een complexe zaak die om specifieke kennis vraagt, dan is het aan te raden om en gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Een gespecialiseerde advocaat behandelt uitsluitend één onderwerp of rechtsgebied. Vaak hanteren ze een iets hoger uurtarief dan een algemene advocaat en meestal zijn ze lid van een specialistenvereniging. Voorbeelden zijn de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (VFas), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) of de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

Type zaak

Adviseren, bemiddelen of procederen: een advocaat heeft verschillende taken. Iedere advocaat heeft zijn eigen voorkeuren en aanpak. De één houdt meer van pleiten, de ander treft liever een onderhandse regeling met de wederpartij. Bedenk goed waar uw voorkeur naar uit gaat, welke werkwijze u prettig vindt en overleg hierover met de advocaat.

Tarief

Advocaten kennen verschillende tarieven. De hoogte hangt af van de omstandigheden, omvang van de zaak en ervaring van de advocaat. Een specialistische advocaat is vaak duurder dan een algemene advocaat die meer standaardzaken doet. Ga dus goed na welke hulp u nodig heeft.

Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk speelt uw persoonlijke voorkeur ook een rol in de advocaatkeuze. Hoewel het juridisch gezien vaak geen verschil maakt, is het belangrijk om een prettig gevoel bij de advocaat te hebben. Goede communicatie en vertrouwen zijn essentieel.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 294 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 294 advocaten en meer dan 129 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.