Kunnen we je helpen met zoeken
Heb jij hulp nodig bij bijvoorbeeld het opstellen van een privacy statement, voorwaarden of het aanvragen van een patent? Een ICT-recht advocaat uit het Omnius Platform kan jou daar bij helpen. Neem direct contact op met de juridische intakebalie!
Kunnen we je helpen met zoeken
Met de komst en uitbreiding van de digitale wereld, ontstaan er nieuwe juridische vraagstukken. Het ICT-recht bewaakt de rechten op internet, van technologie, telecommunicatie en de grenzen van privacy. Omdat technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, is de wetgeving aan continue verandering onderhevig.
Als ondernemer krijg je ongetwijfeld te maken met het ICT-recht. Misschien wil je verkopen via het internet, moet je een licentievergoeding afsluiten bij het aankopen van software of heb je een geschil over een domeinnaam. Laat je altijd goed adviseren door een advocaat, om problemen te voorkomen. Heb je vragen of krijg je te maken met een ICT-conflict? Neem dan contact op met een ICT-recht advocaat uit het Omnius Platform.
Steeds meer ondernemers starten met e-commerce. Wil je niet achterblijven en ben je van plan om via een webshop uw diensten of producten te verkopen? Dat moet je rekening houden met een aantal juridische aspecten. Je sluit bijvoorbeeld overeenkomsten via internet, moet algemene voorwaarden laten opstellen, krijgt te maken met het consumentenrecht en privacywetgeving.
Wie gevonden wil worden op het internet, heeft een goede domeinnaam nodig. Omdat een domeinnaam maar één keer wordt uitgegeven geldt in de meeste gevallen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Een domeinnaam vertegenwoordigt een bepaalde waarde en kan daarom worden beschermd. Een domeinnaam kan echter ook opgeëist worden.
De bezoekers van jouw website of gebruikers van jouw product moet je informeren over wat je met hun gegevens doet. Een privacy statement of disclaimer is daarom essentieel. Daarnaast is het belangrijk om aansprakelijkheid uit te sluiten bij het per ongeluk versturen van virussen of veroorzaken van storingen aan apparatuur door jouw website.
Heb je veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw product of technologische toepassing, dan wil je natuurlijk niet dat een ander het namaakt of er met het idee vandoor gaat. Om jouw uitvinding te beschermen, kan je een octrooi (patent) aanvragen. Daarmee krijg je voor dertig jaar het alleenrecht om het te produceren, verkopen en exploiteren.
Krachtens de privacywetgeving bent u verplicht aan te geven wat u doet met gegevens die u verzamelt via uw website, app of software. Zo moet u duidelijk vermelden wat u doet met de privacygevoelige informatie die bezoekers of gebruikers achterlaten of invoeren. Schending van deze regels kan leiden tot reputatieschade en schadeclaims bij een eventueel datalek. Een privacy specialist kan uw product beoordelen en scannen en beoordelen of u voldoet aan de strikte privacywetgeving.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Ik ben zeer goed geïnformeerd, heel erg bedankt
Ben prima geholpen en hebbben een goede advocaat gevonden
Beste team van Omnius, Ik wil jullie enorm bedanken voor de geweldige service die ik heb ontvangen. Jullie zijn zonder twijfel de beste juridische dienstverlener die ik ooit heb ervaren. De professionaliteit, vriendelijkheid en snelle hulp hebben mij eno