Kunnen we je helpen met zoeken
Heb jij veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een product of toepassing, dan wil je natuurlijk niet dat een ander het namaakt of er met het idee vandoor gaat. Om jouw uitvinding te beschermen, kan je een octrooi (patent) aanvragen. Daarmee krijg je voor dertig jaar het alleenrecht om het te produceren, verkopen en exploiteren. Wil jij jouw octrooi beschermen of word je beticht van inbreuk op andermans octrooi?
Schakel dan de hulp in van een specialist octrooirecht uit het Omnius Platform.
Kunnen we je helpen met zoeken
Omdat de uitvinding van nieuwe producten, medicijnen en technologische toepassingen vaak gepaard gaat met grote investeringen, kan er een octrooi (ook wel patent genoemd) op worden aangevraagd. Met een octrooi heb jij het alleenrecht om dertig jaar lang de uitvinding te produceren, verkopen en exploiteren. Zou dit recht niet bestaan, dan zouden veel ondernemingen geen investeringen doen en kan de technologische ontwikkeling stagneren.
Alleen uitvindingen kunnen geoctrooieerd worden, maar niet alle uitvindingen zijn voor octrooi vatbaar. Een uitvinding moet voldoen aan de volgende eisen:
Naast deze vereisten is in sommige wet- en regelgeving bepaald dat sommige uitvindingen niet geoctrooieerd kunnen worden, of dat er aanvullende eisen gelden.
Een octrooi krijg je niet zomaar, deze moet je aanvragen. De reikwijdte van de bescherming en het alleenrecht is afhankelijk van de plek waar je het octrooi aanvraagt. Er zijn twee soorten octrooien:
Het nationaal octrooi vraag je aan in Nederland. De Europese variant moet je aanvragen in München (D). Een Europees octrooi is geldig in de landen waar je het voor aanvraagt. Een Europees octrooi valt namelijk weer uiteen in verschillende nationale octrooien. Jij bepaalt zelf in welke landen je bescherming wenst.
De octrooihouder is degene die de aanvraag heeft gedaan, het octrooi toegewezen heeft gekregen en die de bescherming van het octrooi kan inroepen. In principe is de uitvinder degene die het octrooi aanvraagt. Heeft een werknemer een iets uitgevonden, dan is het octrooi van de werkgever. Wel wordt de uitvinder zelf altijd in het octrooi vermeld. Bij twee gelijktijdige aanvragen geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Mits voldaan is aan alle hierboven vermelde vereisten.
Vindt er inbreuk op uw octrooi plaats? Of word je beschuldigd van inbreuk op andermans octrooi? Schakel direct de hulp van een specialist octrooirecht uit het Omnius Platform in.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp