Advocaat jeugdrecht nodig? Voorkom vervelende situaties en neem dan direct contact op.

Heeft uw minderjarige kind door omstandigheden te maken met jeugdzorgmaatregelen. Dit kan in de vorm van ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing voorkomen. Bent u als ouder, geconfronteerd met een bericht va de politie, dat uw kind verdachte is van een strafbaar feit? Bij Omnius bieden we een luisterend oor aan en gaan we altijd samen met u opzoek naar de best passende oplossing voor uw juridische vraagstuk.

Het jeugdrecht komt kijken als we het hebben over minderjarigen (iemand in de leeftijd van 0 tot 18 jaar). Minderjarigen hebben een bijzondere positie in het recht en kennen eigen rechten en plichten. We kennen in het jeugdrecht een onderscheid tussen het civiele jeugdrecht, waar bijvoorbeeld zaken als gezag, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing worden besproken, en jeugdstrafrecht. Dit laatste komt kijken als een minderjarige een strafbaar feit pleegt. Ook hierbij kan er tegelijk sprake zijn van inschakeling van jeugdzorg (meldingen).

Bij Omnius kunt u onder andere terecht voor:

 • Bijstand bij een zitting over (de verlenging van) jeugdhulpverleningsmaatregelen (ondertoezichtstelling/uithuisplaatsing/gezagsbeeindigende maatregelen);
 • Een spoedmachtiging uithuisplaatsing;
 • Bijstand bij schriftelijke aanwijzingen vanuit een gezinsvoogd;
 • Hulp bij wanneer uw kind te maken krijgt met strafrechtelijke vervolging.

Waarom is het raadzaam om een jeugd(straf)rechtadvocaat in te schakelen?

In de gevallen dat er sprake is van maatregelen in het kader van jeugdzorg, komt het voor dat mensen zich in een hoek gedreven voelen. Zij krijgen te maken met vergaande beperkingen van hun ouderlijke macht, zelfs al hebben zij zelf – op vrijwillige basis – aan de bel getrokken bij de instanties. Het is altijd goed om iemand te hebben met juridische kennis over deze procedures en maatregelen, zodat men er niet alleen voor staat.

Strafrechtelijke vervolging kan als vrij heftig worden ervaren. Door volwassenen, maar zeker door kinderen die nog in ontwikkeling zijn. Ook hierbij is het goed dat iemand met ervaring bijstand kan bieden bij bijvoorbeeld een politieverhoor of een zitting bij de kinderrechter.

We kennen daarnaast een wisselwerking: In de praktijk komt het voor dat gelijktijdig met een strafrechtelijk onderzoek naar een kind, een melding wordt gedaan bij Veilig Thuis, met eventueel de nodige jeugdbeschermingsmaatregelen als gevolg.

Jeugdrecht bij Omnius:

De jeugdrechtavocaten van Omnius staat voor u klaar voor problemen van welke aard dan ook. Omnius werkt volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp: Kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Samen met de intakejurist kunt u kijken naar uw situatie en wat er in deze situatie juridisch te doen is. Zeven dagen per week kunt u kosteloos en vrijblijvend uw situatie voorleggen aan de intakebalie. In sommige gevallen is een advocaat nog niet nodig, maar ligt er een andere oplossing voorhanden.

Verdwaal niet in het doolhof van jeugdbeschermingsmaatregelen en neem contact op via 088-6290029 of via ons contactformulier.

Wat kost een jeugdrechtadvocaat?

In het jeugdstrafrecht is het zo dat een minderjarige in veel gevallen een advocaat krijgt toegevoegd. De minderjarige hoeft op deze wijze niets te betalen aan de advocaat, ongeacht een eventueel inkomen. Een toevoeging is ook mogelijk bij bijvoorbeeld zittingen in het kader van de ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing, wanneer de ouders (als procespartij) onder een bepaalde inkomensgrens zitten. In dit geval betalen de ouders een eenmalige eigen bijdrage. Betreft het een kantonzaak (bijvoorbeeld in het kader van de leerplichtwet), dan is een toevoeging niet mogelijk. Mogelijk is er hier achteraf wel een tegemoetkoming in de kosten mogelijk.

Mocht er geen mogelijkheid zijn voor een toevoeging, op basis van bijvoorbeeld uw inkomen? Bel naar de intakebalie. Wij gaan met u op zoek naar de meest geschikte en voordelige oplossing voor uw probleem.

Hulp bij ondertoezichtstelling

Van een ondertoezichtstelling is sprake als er een gezinsvoogd wordt aangewezen, die in het belang van het kind wordt toegewezen aan een gezin, om samen met de ouders de gezinssituatie in de gaten te houden. Deze maatregel dient zich vaak aan na een onderzoek door de Raad van de Kinderbescherming. De definitieve ondertoezichtstelling zal moeten worden uitgesproken door de rechter.

Hulp bij uithuisplaatsing

De uithuisplaatsing kan gelijktijdig worden uitgesproken met de ondertoezichtstelling, of op een later moment: wanneer er al sprake is van ondertoezichtstelling. Deze maatregel zorgt ervoor dat de kinderen elders worden geplaatst: bijvoorbeeld bij een pleeggezin.

Hebt u kennis genomen van een nadelig rapport van de Raad van de Kinderbescherming? Heeft u vernomen dat er een verzoek aan de rechter ligt om uw kinderen onder toezicht te stellen en/of uw kinderen uit huis te plaatsen? Twijfel geen seconde en neem contact op met Omnius via telefoon. Zo hoeft u er niet alleen voor te staan.

Hulp bij jeugdstrafrecht

Wanneer een kind van 12-18 jaar te maken krijgt met de politie, kan een jeugdstrafrechtspecialist helpen. Heeft uw kind een verhoor of een zitting voor de kinderrechter? Het is altijd goed om een specialist in te schakelen voor bijstand. Dit onder andere om ervoor te zorgen dat de eventuele strafrechtelijke vervolging van uw kind zo eerlijk mogelijk verloopt.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 163 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.