Kunnen we je helpen met zoeken
Dreig je te maken te krijgen met een ondertoezichtstelling van jouw kind(eren)?
Voorkom een onterechte uitspraak als het gevolg van een negatief rapport en kom in actie! Wij zullen jou en jouw kind hierbij helpen.
Wij zorgen dat je belangen ook worden gehoord, zodat een Raad voor de kinderbescherming niet een eenzijdig verhaal te horen krijgt. Is de OTS reeds uitgesproken? Geen probleem wij gaan ook voor je in hoger beroep!
Daarnaast helpen wij je ook verder mocht de OTS (Ondertoezichtstelling) worden verlengt. Je staat niet alleen wij helpen je verder eb zorgen voor duidelijkheid tijdens deze hectische periode. Bel ons meteen of stuur een webformulier voor het te laat is!
Kunnen we je helpen met zoeken
De ondertoezichtstelling is een kinderbeschermingsmaatregel en wordt op verzoek uitgesproken door de kinderrechter wanneer de minderjarige ernstig in zijn of haar ontwikkeling wordt bedreigd. Denk bijvoorbeeld aan een conflictsituatie tussen de ouders of andere problematiek binnen het gezin. Bij Omnius bieden wij bij deze maatregelen dienstverlening op maat. Neem contact op met de intakebalie voordat het te laat is.
Het verzoek voor ondertoezichtstelling kan worden ingediend door de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie, of de ouders/verzorgers zelf. Een verzoek aan de rechter om kinderen onder toezicht te stellen is doorgaans het gevolg van een onderzoek naar de familiaire omstandigheden door de Raad voor de Kinderbescherming. Dit onderzoek begint op basis van informatie/melding die de Raad ontvangt. De raadsonderzoeker stelt een rapport op met een advies. Hij of zij kan besluiten het rapport voor te leggen aan de rechter.
De rechter kan de ondertoezichtstelling voor maximaal twaalf maanden opleggen en vervolgens kan deze maatregel steeds met (maximaal) een jaar worden verlengd, totdat het kind de leeftijd van 18 jaren bereikt. Er vindt een verlengingszitting plaats, waarbij door de rechter wordt gekeken naar de noodzakelijkheid van verlenging.
Wanneer er een uitspraak is over de oplegging of verlenging van een ondertoezichtstelling, kan men binnen drie maanden na de uitspraak in hoger beroep.
Indien er sprake is van spoed bij de ondertoezichtstelling, dan kan de Raad voor de Kinderbescherming (hangende een onderzoek) een voorlopige ondertoezichtstelling verzoeken. Dit gebeurt veelal in combinatie met een machtiging tot uithuisplaatsing. De kinderrechter kan deze maatregelen dan gelijk toewijzen, waarna binnen twee weken een zitting volgt. Na die zitting wordt besloten over omzetting in een normale ondertoezichtstelling. Een voorlopige ondertoezichtstelling mag maximaal drie maanden duren.
De uitvoering van jeugdhulpmaatregelen is de verantwoordelijkheid van een gecertificeerde instelling. Bij een ondertoezichtstelling wordt een gezinsvoogd ingeschakeld, die samen met de ouders gaat kijken waar het binnen het gezin beter kan. De gezinsvoogd heeft de bevoegdheid om aanwijzingen te geven en de ouders zijn verplicht deze op te volgen. Het is mogelijk om deze schriftelijke aanwijzing aan te vechten bij de kinderrechter, dit moet binnen veertien dagen.
Wanneer je bericht krijgt dat de Raad voor de Kinderbescherming een (nadelig) rapport heeft opgesteld naar aanleiding van een onderzoek, twijfel geen seconde en schakel een advocaat in. In veel gevallen is het dan nog mogelijk om jezelf op een sterke wijze te verweren. De mogelijkheden zijn gebonden aan strenge termijnen. Onze advocaten weten vaak de nadelige gevolgen zo beperkt mogelijk te houden.
Wij kunnen je onder andere helpen bij:
Voor algemene klachten over de jeugdhulp die je ontvangt, kan je de klachtenprocedure van de gecertificeerde instelling doorlopen, of contact opnemen met het AKJ (stichting advies- en klachtenbureau jeugdzorg).
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp