Boete wegens overtreden dierenwelzijn


Omschrijving situatie

Eric heeft van het openbaar ministerie een strafbeschikking ontvangen. Hij krijgt een boete van €4000,- omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het niet voldoende geven van water aan zijn 5000 varkens. Uit het varkensbesluit volgt namelijk dat varkens 24 uur per dag beschikking moeten hebben tot schoon drinkwater. De varkens van Eric zitten met 10 dieren in een hok en hebben overdag toegang tot een mix van water en whey terwijl zij ’s avonds schoon water krijgen.

Een collega varkenshouder heeft enkele weken voordat Eric de strafbeschikking ontving deskundig advies ingewonnen omdat deze zijn varkens op dezelfde wijze als Eric hield. Deze deskundige stelde dat deze situatie voldeed aan de vereisten waardoor Eric niets aan zijn boerderij veranderde. Eric heeft veertien dagen om in verzet te gaan tegen de strafbeschikking.

Ons advies

In dit geval is het zeer raadzaam een advocaat in te schakelen. Deze kan gezamenlijk met Eric de feiten op een rij zetten en een gemotiveerd verzet schrijven op de strafbeschikking. Het is belangrijk dat dit binnen veertien dagen gebeurt omdat de strafbeschikking anders definitief wordt. Dit kan ook in de toekomst voor Eric vervelende consequenties hebben.

Hoe werkt het?

Voor het bespreken van de situatie, het onderzoeken van zijn kansen en het schrijven van zijn verzet kan Eric het best een advocaat inschakelen. Deze kan werken op basis van een uurtarief of op basis van eventuele vaste prijs.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.