Conflict met buren over erf


Omschrijving situatie

Om zijn vuilnisbak te legen of fiets weg te zetten, moet Charlie over het erf van de buren. Omdat de buren niet willen dat Charlie over hun erf loopt, hebben ze een aantal deuren geplaatst. Charlie wordt daardoor erg belemmerd in zijn dagelijkse gang van zaken. Daarom wil hij met behulp van een advocaat juridische stappen ondernemen en eventueel tot dagvaarding overgaan. Wat kan hij doen?

Ons advies

Het gaat hier om de erfdienstbaarheid; het recht om gebruik te maken van een stuk grond, ook al bent u zelf niet de eigenaar. Die erfdienstbaarheid moet ergens uit blijken, bijvoorbeeld uit het kadaster of een stuk van de notaris. Komen de buren er samen niet uit, dan is het aan te raden om een advocaat in te schakelen. Laat de advocaat een brief opstellen om de buren te wijzen op de erfdienstbaarheid en een mogelijke dwangsom. Maak foto’s van de bestaande situatie als bewijsmateriaal en noteer afspraken en gebeurtenissen in een logboek.

Hoe werkt het?

Voor het bespreken van de situatie en het opstellen van de brief kan Laura een advocaat inschakelen. Een advocaat kan werken op basis van een uurtarief of een vaste prijs voor de zaak.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.2

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 331 advocaten en meer dan 163 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.