Ontslag op staande voet aanvechten


Omschrijving situatie

Johan werkt tien jaar bij een bedrijf als onderhoudsmonteur als hij op staande voet ontslagen wordt. De reden: een telefonisch conflict met een collega, die hem nu beschuldigd van bedreiging. Niet waar, volgens Johan. Hij heeft getuigen die kunnen bevestigen dat het verhaal van zijn collega niet klopt. Met behulp van een advocaat wil Johan het ontslag aanvechten bij de kantonrechter. Welke stappen moet hij zetten?

Ons advies

Johan moet z.s.m. schriftelijk aan de werkgever laten weten dat hij niet akkoord gaat met het ontslag op staande voet en dat hij beschikbaar blijft voor werk.

Hoe werkt het?

Voor het bespreken van de situatie en de eerste reactie kan een vaste prijs worden afgesproken. Een ontslag op staande voet houdt bijna nooit stand, meestal wordt uiteindelijk een financiële regeling getroffen. In dat geval zijn de advocaatkosten voor rekening van de werkgever.

Krijgt u ook te maken met ontslag op staande voet? Bel voor een eerste vrijblijvend advies met onze intakebalie.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 162 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 162 advocaten en meer dan 55 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.