Geschil over kluswoning met gemeente


Omschrijving situatie

Maurits heeft vijf jaar geleden een kluswoning gekocht van de gemeente. Het gaat om een zogeheten ‘pauperpand’ met een goedkope prijs en de plicht om het pand te renoveren aan de hand van de voorwaarden van de gemeente. Het pand is onderdeel van een blok van tien huizen. De gemeente heeft de begroting vastgesteld in een renovatieplan.

 

Nu blijkt dat de begroting gemiddeld veertig procent hoger ligt dan de gemeente had voorgespiegeld aan Maurits en zijn buren. De renovatie eis ligt zelfs hoger dan de hypotheek. Maurits heeft een hypotheek van 302.000 euro, inclusief verbouwingskosten. Het pand is 110.000 euro waard. De renovatie eis van de gemeente was 155.000 euro, maar is opgelopen naar 205.000 euro. Een flink verschil, vindt Maurits. De gemeente heeft fouten gemaakt en tussentijds de voorwaarden/eisen bijgesteld. Met het inkomen van Maurits is het pand nu niet financierbaar. Wat kan hij het beste doen?  

Ons advies

Er moet worden gekeken naar de koopovereenkomst met de gemeente: wat garandeert de gemeente wel of niet? Of basis daarvan kan worden bepaald of het extra bedrag voor rekening van de gemeente of van Maurits komt.

Hoe werkt het?

Voor het bespreken van de situatie en het analyseren van de overeenkomst kan Maurits het beste een advocaat inschakelen. Een advocaat kan werken op basis van een uurtarief of een vaste prijs voor de zaak.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.