Vergunningsaanvraag horecapand afgewezen


Omschrijving situatie

Omdat de plannen niet overeenkomen met een bestemmingsplan, is de vergunningsaanvraag voor een horecapand afgewezen. Binnenkort is de dagtekening van het besluit, de eigenaar van het pand wil nu bezwaar aantekenen. Welke stappen moet hij zetten?

Ons advies

De gemeente zal altijd motiveren waarom een vergunningsaanvraag wordt afgewezen, bestudeer deze motivatie goed. Daarna is het zaak om binnen zes weken een schriftelijk bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar indienen kan zelf, maar wil je het meteen goed doen dan is het raadzaam om een advocaat in te schakelen. Een advocaat kan een brief met alle relevante gegevens opstellen. Wordt het bezwaar afgewezen dan heb je nog een laatste mogelijkheid: de optie om in beroep te gaan. Gezien het grote belang is het aan te raden om een advocaat in te schakelen.

Hoe werkt het?

Voor het bespreken van de situatie, het opstellen/indienen van een bezwaarschrift of een hoger beroep kan het beste een advocaat worden ingeschakeld. Een advocaat kan werken op basis van een uurtarief of een vaste prijs voor de zaak.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 162 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 162 advocaten en meer dan 55 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.