Rechtshulp bij een verkeersovertreding


Omschrijving situatie

Taxichauffeur Mark heeft een verkeersovertreding begaan. Inmiddels heeft hij een dagvaarding ontvangen en moet hij binnenkort verschijnen voor de rechtbank omdat hij 31 km te hard reed. Volgens Mark is er sprake van een fout in de tenlastelegging. De verkeersovertreding zou hebben plaatsgevonden op een ander tijdstip dan in de tenlastelegging staat. In het verleden is hij ook al eens aangehouden voor 40 km te hard rijden. Hij zoekt een advocaat die hem bij kan staan. Welke stappen moet hij zetten?

Ons advies

Mark moet absoluut worden verdedigd in de rechtbank, anders legt de rechter de eis van het OM sowieso als straf op. Gezien het grote belang (om zijn beroep te kunnen uitoefenen, is de taxichauffeur afhankelijk van zijn rijbewijs) is het aan te raden om hier een goede strafrechtadvocaat voor in te schakelen.

Hoe werkt het?

De advocaat kan werken op basis van een uurtarief of een vaste prijs voor de zaak.

Bent u ook op zoek naar rechtshulp bij een verkeersovertreding? Bel voor een eerste vrijblijvend advies met onze intakebalie.

Meest voorkomende situaties

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties als voorbeeld genomen om een beeld te geven van juridische oplossingen en kosten. Twijfelt u of een voorbeeld van toepassing is op uw situatie? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op met onze juridische intakebalie. Wij helpen u graag verder met een oplossing voor uw situatie.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.