Belang bij een advocaat voor uw Letselschade rechtszaak? Wij helpen u!

Letselschade is de schade die u lijdt ten gevolge van een mogelijk verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een misdrijf of schade ten gevolge van een zeer ingrijpende gebeurtenis (affectieschade). Daarnaast kunt u schade lijden doordat bijvoorbeeld uw partner is overleden ten gevolge van bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval. In veel van deze gevallen bestaat de mogelijkheid om de door u geleden schade te verhalen op degene die de schade heeft veroorzaakt. Wanneer een persoon of organisatie aansprakelijk is voor deze schade, rijst de vraag welke schade wordt vergoed. In beginsel komt alle schade die is geleden door het toegebrachte letsel in aanmerking voor vergoeding. Ook eventuele toekomstschade dient te worden vergoed.

Welke vormen van letselschade zijn er?

Letselschade kan worden onderverdeeld in twee rubrieken:

 • de vermogensschade die kan worden onderverdeeld in de directe en indirecte schade en
 • het ander nadeel (smartengeld)

Vermogensschade

 • Directe schade: bijvoorbeeld schade aan uw auto, beschadigingen aan kleding of reiskosten naar het ziekenhuis.
 • Indirecte schade: hierbij kunt u denken aan inkomensderving. Door uw letsel is het mogelijk dat u voor een deel of zelfs de rest van uw leven minder inkomsten zult generen dan wanneer het ongeval u niet was overkomen. Ook is het mogelijk dat u nog wel kunt werken, maar niet (volledig) kunt terugkeren in uw oude functie. U ontvangt hierdoor minder inkomsten, hetgeen moet worden vergoed door de aansprakelijke partij. Ook bijvoorbeeld huishoudelijke hulp kan in aanmerking komen voor vergoeding.

Ander nadeel

 • De immateriële schade: ook wel smartengeld genoemd. Dit betreft de schade die omschreven kan worden als achteruitgang in uw levensgenot of door een psychische aandoening ten gevolge van de gebeurtenis (denk aan: burn out of PTSS). De bepaling van de hoogte van de schadevergoeding voor psychische schade is gecompliceerd. U heeft een letselschade advocaat nodig om dit te berekenen.

De schade bestaat dus uit zowel materiële als immateriële schade.  Alle materiële kosten zijn op geld waardeerbaar. Zie bijvoorbeeld het hierboven gegeven voorbeeld van een auto die beschadigd raakt door een ongeval. De immateriële schade is moeilijk op geld te waarderen. Naast het aansprakelijk stellen van de persoon of organisatie die het letsel heeft veroorzaakt, kan een advocaat uw aandoening beoordelen en de hoogte van een passende schadevergoeding voor u vaststellen. Dit is een complexe berekening. Een advocaat kan er dus voor zorgen dat u een passende vergoeding krijgt voor uw lichamelijk letsel of psychische aandoening.

Wanneer is er sprake van overlijdensschade?

Nabestaanden kunnen een vergoeding krijgen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van het slachtoffer. Na een medische fout, moord of fataal verkeersongeval kan deze schadevergoeding worden uitgekeerd. Niet elke nabestaande komt in aanmerking voor een vergoeding. In ieder geval kunnen de volgende personen aanspraak maken op vergoeding van overlijdensschade:

 • De echtgenoot, geregistreerd partner of minderjarige kinderen
 • Bloed- en aanverwanten die financieel werden onderhouden door de overledene
 • Gezinsleden (waaronder ongehuwd samenwonenden)

De hoogte van de vergoeding hangt af van de behoefte van de nabestaande(n). Deze berekening is complex. In ieder geval de kosten van de uitvaart en derving van levensonderhoud worden vergoed. Een advocaat is op de hoogte van de specifieke wetgeving en kan namens u de schadevergoeding verkrijgen.

Letselschade is een bijzonder rechtsgebied waar de kennis, kunde en ervaring van de letselschade advocaat vaak van doorslaggevend belang blijken voor het beste resultaat. Een advocaat kan namens u alle letselschade verhalen op de veroorzaker of de aansprakelijke partij. Dit betekent dat in bijna alle gevallen onze juridische bijstand voor u kosteloos is. De veroorzaker van de schade of diens verzekeraar betaalt onze kosten. Dat is wel zo eerlijk. Voor een ruime schadevergoeding bent u bij Omnius Advocaten aan het juiste adres!

Wanneer is er sprake van shockschade?

Bent u getuige geweest van een ernstig verkeersongeval, waarbij bijv. uw kind of partner was betrokken? De ernstige psychische gevolgen die u mogelijk ervaart kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Alleen erkende ziektebeelden kunnen zorgen voor een schadevergoeding. De shockschade kan worden verward met de affectieschade. Deze laatste vorm van schade is het verdriet dat nabestaanden leiden door het overlijden van een persoon. Deze schade komt niet in aanmerking voor vergoeding.

Wij hebben over heel Nederland letselschade advocaten bij ons aangesloten. Het maakt niet uit Den Haag, Utrecht, Amsterdam of Maastricht

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 126 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 289 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 289 advocaten en meer dan 126 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.