Letselschade advocaat

Wanneer u letselschade oploopt vanwege het gedrag of een handeling van een ander, dan heeft u in sommige situaties recht op een schadevergoeding. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u aantonen dat u schade heeft opgelopen en een schadevergoeding claimen. Een letselschade advocaat weet waar u recht op heeft en helpt u bij het verhalen van de schade.

Wij leggen uit wat deze advocaat voor u kan betekenen!

Laat ons u helpen bij het verhalen van uw letselschade en het claimen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Ons team van ervaren letselschade advocaten staat voor u klaar om u te ondersteunen bij het hele proces. Wacht niet langer en bel ons voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we ervoor dat u de compensatie krijgt die u verdient!

R

Snelle gratis beoordeling van uw zaak

R

Uitsluitend gespecialiseerde Letselschadeadvocaten

R

Kwaliteit door ervaring en specialisme

Bijstand van de beste letselschade advocaten

Letselschade opgelopen? Zoek niet verder! Bij Omnius krijgt u meteen bijstand van de beste letselschade advocaten van Nederland. Al onze advocaten zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zo bent u verzekerd van een advocaat die echt gespecialiseerd is en jarenlange ervaring heeft in bijstaan van letselschadeslachtoffers. Wij hebben letselschade advocaten door heel Nederland. Zo bent u aan het juiste adres voor een specialist bij u in de buurt. Zo niet, dan bent u altijd verzekerd van de beste juridische bijstand. Neem snel contact op

Een letselschade advocaat duur? Dat is een fabel wist u dat in de meeste gevallen de bijstand van een van onze advocaten voor u volledig gratis is?

Anders dan bij veel letselschade kantoren waarbij u no-cure no pay geholpen kunt worden hoeft u bij ons niet een percentage van uw schadevergoeding af te dragen. Bij Omnius Letselschade krijgt u het de volledige schadevergoeding uitgekeerd! Wel zo eerlijk!

Wat doet een letselschade advocaat?

De letselschade advocaat werkt als regisseur in het proces en behartigt uw belangen. Hij helpt u bij het verhalen van de kosten op de aansprakelijke tegenpartij. De werkzaamheden van de letselschadeadvocaat bestaan onder andere uit:

 • Bijstaan van het slachtoffer en informeren over het verloop van de procedure
 • Inventariseren van belangrijke informatie
 • In kaart brengen van de schadeposten
 • Vaststellen van de schade
 • Opstellen van het schadedossier
 • Aansprakelijk stellen van de wederpartij
 • Contact onderhouden met andere partijen, zoals de verzekeraar
 • Onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
 • Eventueel voeren van een procedure.

Meteen weten waar Omnius u bij kan helpen?

Ga direct naar het antwoord op uw vraag:

Wanneer is er sprake van letselschade?

Er is sprake van letselschade als er schade is ontstaan, dit zijn lichamelijke verwondingen of psychische problemen. Het gaat om schade die is ontstaan na een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout.

Bij vergoeding van de letselschade kan het zowel gaan om materiële schade als immateriële schade. De materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken, dit ziet onder andere op het verlies van inkomen en de aanpassingen die nodig zijn aan de woning. En bij de immateriële schade gaat het om de schade die niet direct te waarderen is in geld, bijvoorbeeld omdat het om verdriet of pijn gaat. Hiervoor kunt u smartengeld ontvangen. Heeft u behoefte aan juridische bijstand om de waarde van de immateriële schade te bepalen? Omnius Letselschade staat voor u klaar.

U heeft recht op een vergoeding van alle schade die is ontstaan vanwege het ongeval, als de andere partij volledig aansprakelijk is voor het ongeval. Hiervoor moet u de persoon die verantwoordelijk is voor het ongeval aansprakelijk stellen. Hier helpen wij u ook mee.

Hoe stel ik de wederpartij aansprakelijk?

Als u letselschade heeft opgelopen door de handeling of fout van een andere partij, dan moet u deze partij aansprakelijk stellen als u de letselschade wilt claimen. Als u dit niet doet, kunt u geen schadevergoeding krijgen. Het is dus belangrijk om dit wel te doen. Weet u niet waar u moet beginnen met dit proces? Wij staan u bij.

Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk doet en daarbij hulp inschakelt van een letselschadeadvocaat. Het aansprakelijk stellen van de wederpartij moet altijd schriftelijk gebeuren. Het doel hiervan is dat de aansprakelijkheid officieel wordt erkend. Daarna kan de daadwerkelijk geleden schade worden verhaald op de tegenpartij.

Wanneer ben je een letselschadeadvocaat?

Een advocaat is altijd een jurist, maar een jurist is niet automatisch een advocaat! Wij leggen het verschil uit.

Bij sommige procedures is de bijstand van een advocaat verplicht, u kunt zich dan niet laten bijstaan door een jurist of letselschadespecialist. Anders dan een letselschadespecialist of een jurist, heeft de letselschadeadvocaat een universitaire studie Rechtsgeleerdheid afgerond en heeft zich daarna als advocaat laten beëdigen. De advocaat heeft een geheimhoudingsplicht, moet zich houden aan gedragsregels en is verplicht om jaarlijks een bepaald aantal opleidingspunten te behalen.

Een letselschadeadvocaat heeft zich tijdens of na zijn opleiding gespecialiseerd in letselschade en aansprakelijkheid. Dit betekent dat hij nascholing volgt om zijn kennis actueel te houden en hij houdt zich dagelijks bezig met dit rechtsgebied. Daarom is hij goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het rechtsgebied.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

De advocaat weet hoe u de schadevergoeding kan krijgen waar u recht op heeft en begeleidt u tijdens het hele proces!

Als de andere partij de aansprakelijkheid ontkent, dan kan de letselschadeadvocaat het conflict voorleggen voor een procedure bij de rechtbank. Dit gebeurt ook als er bijvoorbeeld onenigheid is over de hoogte van de schadevergoeding of de schadeposten.

Een letselschadeadvocaat kan, anders dan een jurist of letselschadespecialist, zelfstandig procederen bij de rechtbank. U hoeft dan geen andere partij in te schakelen die uw dossier overneemt. Als u een advocaat in de arm neemt om een letselschadevergoeding te krijgen, weet u zeker dat deze u van begin tot eind kan bijstaan!

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan vandaag nog telefonisch contact op of vul het contact formulier in.

Wat kost een letselschadeadvocaat? Gedekt door de wederpartij?

De kosten lopen al snel hoog op. Het is dan logisch dat u wilt weten wat een letselschadeadvocaat kost! Een advocaat werkt meestal op basis van een uurtarief. Toch is het inschakelen van een advocaat voor het eisen van een letselschadevergoeding vaak gratis voor u. Dit komt omdat u als slachtoffer van een ongeval recht heeft op vergoeding van alle schade die is ontstaan door het ongeval. Als het ongeval niet had plaatsgevonden, dan had u ook geen advocaat hoeven in te schakelen. De kosten van de advocaat vallen daarom onder de totale schadeclaim!

Voordat wij met uw zaak aan de slag gaan, informeren wij u over de procedure en mogelijke kosten van de advocaat. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Procederen met een letselschade advocaat? Alleen als het echt nodig is!

Bij het vaststellen van een schadevergoeding wordt er vaak een minnelijke regeling getroffen. Dit betekent dat u het met de andere partij onderling eens wordt over de hoogte van de vergoeding. Er wordt een bedrag aan schadevergoeding vastgesteld zonder tussenkomst van een rechter.

Het komt echter voor dat partijen het niet eens worden over de hoogte van de schadevergoeding of dat de wederpartij de aansprakelijkheid niet erkent. Dan heeft u een groot voordeel bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat. Deze kan namelijk procederen voor de rechter en kent alle belangrijke onderdelen van het voeren van een proces bij de rechtbank.

Komt u er niet uit met de andere partij? Schakel dan een letselschade advocaat in van Letselschadeboetiek. Al onze letselschade advocaten hebben veel ervaren en weten precies wat er wel en niet moet gebeuren om te krijgen waar u recht op heeft.

 

Gratis intake

Wij nemen contact met u op.


  $
  $

  Beoordeel zelf uw zaak

  Binnen 5 minuten duidelijkheid of u recht heeft op een schadevergoeding!

  Neem vrijblijvend contact op

  Na het invullen van het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw zaak te bespreken. Ons team van ervaren letselschade experts zal u graag bijstaan en adviseren over uw mogelijkheden en rechten.

  Wist u dat u ook gratis uw zaak kunt laten beoordelen via onze online tool? Hiermee kunt u snel en gemakkelijk een eerste indruk krijgen van uw situatie en de haalbaarheid van uw zaak. Aarzel niet om hier gebruik van te maken.

  Wij begrijpen dat een ongeval en de daaropvolgende letselschade een emotioneel en stressvolle tijd kan zijn. Daarom staan wij u bij met persoonlijke en deskundige ondersteuning gedurende het hele proces.

  Wij streven ernaar om uw zaak op een professionele en efficiënte manier af te handelen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

  Gratis intake

  Wij nemen contact met u op.