Arbeidsongeval

Als u letselschade oploopt vanwege een bedrijfsongeval, dan heeft u meestal recht op een schadevergoeding. In veel situaties is de werkgever namelijk aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door het bedrijfsongeval. Kijk direct of dit ook voor uw situatie geld en doe de gratis schadevergoeding check.

Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar of start direct onze online zaakbeoordeling. Omnius helpt u altijd verder!

R

Snelle gratis beoordeling van uw zaak

R

Uitsluitend gespecialiseerde Letselschadeadvocaten

R

Kwaliteit door ervaring en specialisme

Wat is een arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is een ongeval of ongeluk dat plaatsvindt tijdens de uitoefening van het werk en waarbij schade wordt opgelopen. Dit gaat uiteraard om een ongeval op de werkvloer of op de bouwplaats, maar ook als u onderweg bent voor uw werkgever of tijdens een pauze kan er een bedrijfsongeval plaatsvinden. Bij arbeidsongevallen gaat het meestal om lichamelijk letsel zoals botbreuken en verbranding. Daarnaast komt ook psychisch letsel voor, bijvoorbeeld als gevolg van bedreiging, agressie of mishandeling. Helaas kan het ook gebeuren dat een werknemer overlijdt door een arbeidsongeval.

Als u letselschade oploopt na een arbeidsongeval, is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste medische hulp krijgt. Daarna is het van belang om zo snel mogelijk ook juridische bijstand in te schakelen. Zorg ervoor dat u alle informatie over het ongeval en de schadeposten bewaart, dit helpt bij het opstellen van de schadeclaim.

Wij bij Letselschadeboetiek helpen u bij het claimen van de letselschadevergoeding en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Meteen naar het onderwerp wat u zoekt? Klik op een van de onderstaande links:

Gratis intake

Wij nemen contact met u op.


  Soorten arbeidsongevallen

  Handelen na een arbeidsongeval

  Als u een arbeidsongeval heeft meegemaakt, dan raden wij u aan om de volgende dingen te doen:

  • Zoek onmiddellijk medische hulp en zorg voor uw veiligheid en welzijn;
  • Meld het ongeval bij uw werkgever en vul, indien nodig, een ongevallenformulier in;
  • Breng de situatie in kaart;
  • Vraag aan getuigen om hun contactgegevens en laat ze een verklaring afleggen;
  • Heeft u letsel opgelopen, laat u onderzoeken door een arts en zorg ervoor dat er een notitie wordt gemaakt in uw medisch dossier.

  Bedrijfsongeval door machine

  Als u een bedrijfsongeval heeft gehad door een machine, kan dat ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en uw vermogen om te werken. Het is belangrijk om te weten dat u in dergelijke gevallen rechten heeft en dat u mogelijk recht heeft op een vergoeding. Het verkrijgen van die vergoeding kan echter een complex en uitdagend proces zijn. Gelukkig zijn wij er om u te helpen.

  Ons ervaren team van advocaten heeft de kennis en expertise die nodig is om u door het proces te loodsen en ervoor te zorgen dat uw zaak de aandacht krijgt die het verdient. We begrijpen hoe stressvol en overweldigend het kan zijn om met een bedrijfsongeval om te gaan en we zullen er alles aan doen om u te helpen de best mogelijke resultaten te behalen. Bel ons vandaag nog voor een gratis consult en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan in uw zaak. Wacht niet langer, u heeft recht op gerechtigheid.

  Klik hier voor de uitgebreide tekst.

  Ongeval tijdens bedrijfsuitje

  Een bedrijfsuitje is bedoeld om plezier te hebben met collega’s, maar helaas kan een ongeval tijdens zo’n uitje voor veel stress en andere problemen zorgen. Als u gewond bent geraakt tijdens een bedrijfsuitje, is het belangrijk om te weten dat u rechten heeft en dat u mogelijk recht heeft op een vergoeding. Het verkrijgen van die vergoeding kan echter een complex proces zijn.

  Ons ervaren team van advocaten heeft de kennis en expertise die nodig is om u door het proces te leiden en ervoor te zorgen dat uw zaak de aandacht krijgt die het verdient. We begrijpen hoe stressvol en overweldigend het kan zijn om met een bedrijfsongeval om te gaan en we zullen er alles aan doen om u te helpen de best mogelijke resultaten te behalen. Bel ons vandaag nog of doorloop onze gratis online tool en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan in uw zaak.

  Ongeval val van hoogte

   Een ongeval als gevolg van een val van hoogte kan verwoestende gevolgen hebben, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en financieel. Als u het slachtoffer bent geworden van een dergelijk ongeval, is het belangrijk om te weten dat u niet alleen staat. Ons team van deskundige advocaten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding die u verdient. Wij begrijpen dat dit een moeilijke tijd voor u is en dat u wellicht nog veel vragen heeft. Onze advocaten nemen graag de tijd om naar uw verhaal te luisteren, uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over uw opties.

  Wij hebben de expertise en ervaring die nodig zijn om uw zaak te behandelen en ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt. Wij zijn er om u te helpen en zullen er alles aan doen om u te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode.

  Neem vandaag nog contact met ons en weet meteen hoe wij u kunnen helpen.

  Ongeval door nalatigheid werkgever

  Als u letsel heeft opgelopen door nalatigheid van uw werkgever, dan is uw werkgever mogelijk aansprakelijk voor uw letselschade. Het is de verantwoordelijkheid van uw werkgever om te zorgen voor een veilige werkomgeving en om te voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en regels. Als uw werkgever hierin tekortschiet, dan kunt u hem of haar aansprakelijk stellen voor de schade die u heeft geleden als gevolg van het ongeval.

  Onze advocaten hebben ervaring in het aansprakelijk stellen van werkgevers en weten wat er nodig is om uw zaak te winnen. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw werkgever de verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar fouten en om u te helpen bij het verkrijgen van de maximale vergoeding voor uw letselschade.

  Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u ons wilt inschakelen voor juridische bijstand bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever. Wij zijn er om u te helpen en om ervoor te zorgen dat uw rechten worden beschermd.

  Schadeposten na letselschade door arbeidsongeval

  Hierbij denkt men vaak aan de letselschade zelf en de kosten voor medische hulp, maar er zijn veel meer kostenposten:

  • Schade aan kleding;
  • Schade aan andere eigendommen;
  • Verlies van inkomsten vanwege arbeidsongeschiktheid;
  • Hulp in de huishouding;
  • Aanpassingen aan de woning;
  • Immateriële schade (o.a. psychische schade, waarvoor men een smartengeld vergoeding kan krijgen).

  Heeft u op nog een andere manier schade opgelopen, maar weet u niet of u deze schade terug kunt claimen? Letselschadeboetiek staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

  Hoogte letselschadevergoeding door arbeidsongeval

  De hoogte van de schadevergoeding waar u recht op heeft als u letselschade heeft opgelopen, hangt af van de schade die is ontstaan. U kunt schade oplopen omdat kleding stuk is gegaan, uw bril beschadigd is geraakt en omdat u ziekenhuiskosten moet maken. Soms is de schade lastiger vast te stellen, bijvoorbeeld omdat u littekens heeft opgelopen of omdat er blijvende schade is ontstaan aan uw lichaam. De ervaren letselschade advocaten van de Omnius Letselschadeboetiek weten precies hoe u ook voor deze schade krijgt waar u recht op heeft.

  Wikkel de schade met de verzekeringsmaatschappij niet meteen af. U wilt eerst zeker weten dat er geen andere kosten meer naar voren komen, bijvoorbeeld omdat de wond toch niet goed genezen is of omdat er meerdere operaties nodig blijken.

  Een letselschadeadvocaat weet waar u mee te maken kan krijgen en onderhandelt met de wederpartij over de hoogte van de schadevergoeding. Als u ernstig letsel heeft opgelopen wordt er vaak een deskundige opgeroepen die de (medische) schadeposten inzichtelijk maakt. Wij raden u aan om u altijd te laten bijstaan door een letselschade advocaat tijdens dit proces.

  Wanneer is de werkgever aansprakelijk voor het bedrijfsongeval?

  De werkgever heeft een zorgplicht. Deze houdt in dat de werkgever ervoor moet zorgen dat de werknemer in een veilige omgeving kan werken. Als er letselschade door een bedrijfsongeval ontstaat, is de werkgever hier vanwege de zorgplicht vaak aansprakelijk voor. De werkgever is niet aansprakelijk als hij kan aantonen dat hij zich volledig heeft ingespannen om een veilige werkomgeving te creëren. Het komt in de praktijk niet vaak voor dat de werkgever kan aantonen dat hij aan de zorgplicht heeft voldaan.

  Hoewel de werkgever aansprakelijk is voor de schade, houdt dit meestal niet in dat de werkgever de schadevergoeding zelf betaalt. Werkgevers zijn verplicht om zich te verzekeren en de verzekeringsmaatschappij betaalt daarom de schadevergoeding aan de medewerker uit. Weet u niet waar u staat of wat u kunt verwachten? Laat u bijstaan door een letselschade advocaat.

  Letselschade advocaat inschakelen na een arbeidsongeval

  U wilt zo snel mogelijk herstellen. Daarnaast maakt u veel kosten en kunt u mogelijk minder uren werken dan vóór het ongeval. Een letselschadeadvocaat is expert in het aansprakelijkheidsrecht. Hij weet precies waar u recht op heeft en hoe het claimen van de schade vanwege een arbeidsongeval in zijn werk gaat.

  Als de werkgever aansprakelijk is voor het ongeval, betekent dit dat ook de redelijke kosten van een letselschadeadvocaat worden betaald door de werkgever. Deze kosten kunnen worden toegevoegd aan de totale schadeclaim. Een letselschadeadvocaat inschakelen kost u daarom vaak niets. Voordat één van onze letselschade advocaten voor u aan de slag gaat, spreekt hij de procedure en de mogelijke kostenposten met u door. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

  Neem vandaag nog contact met ons op via 088 – 629 00 43 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  $
  $

  Beoordeel zelf uw zaak

  Binnen 5 minuten duidelijkheid of u recht heeft op een schadevergoeding!

  Neem vrijblijvend contact op

  Na het invullen van het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw zaak te bespreken. Ons team van ervaren letselschade experts zal u graag bijstaan en adviseren over uw mogelijkheden en rechten.

  Wist u dat u ook gratis uw zaak kunt laten beoordelen via onze online tool? Hiermee kunt u snel en gemakkelijk een eerste indruk krijgen van uw situatie en de haalbaarheid van uw zaak. Aarzel niet om hier gebruik van te maken.

  Wij begrijpen dat een ongeval en de daaropvolgende letselschade een emotioneel en stressvolle tijd kan zijn. Daarom staan wij u bij met persoonlijke en deskundige ondersteuning gedurende het hele proces.

  Wij streven ernaar om uw zaak op een professionele en efficiënte manier af te handelen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

  Gratis intake

  Wij nemen contact met u op.