Bel mij terug
Word vandaag nog teruggebeld door een van onze letselschade experts en ontvang gratis en vrijblijvend advies.
Snelle gratis beoordeling van jouw zaak
Uitsluitend letselschadeadvocaten
Kwaliteit door ervaring en specialisme
Met Omnius sta je sterk, wij helpen je bij letsel door een sportongeval
Wanneer je letsel hebt opgelopen door een sportongeval is dat al vervelend genoeg. Vaak heb je recht op een schadevergoeding. Omnius heeft de beste letselschade advocaten van Nederland voor je klaarstaan om je te helpen. Wij zijn jouw strijdvaardige gids die je de weg wijst.
De snelste weg naar duidelijkheid
Wij snappen dat je graag zo snel mogelijk duidelijkheid wilt krijgen over jouw situatie, of je recht hebt op een schadevergoeding en welke stappen je moet of kunt zetten. De snelste weg om snel duidelijkheid te krijgen is door het invullen van onze gratis letselschade-check. Wij nemen meestal dezelfde werkdag nog contact met je op.
Wanneer we je wel kunnen helpen
- Wanneer het letsel is ontstaan in de afgelopen 5 jaar.
- Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw letsel.
Wanneer wij je helaas niet kunnen helpen
- Wanneer het ongeval langer dan 5 jaar geleden is.
- Wanneer het om een medische misser gaat en er géén aansprakelijkheid is erkend
- Wanneer er letsel is ontstaan uit een geweldsmisdrijf en er géén verdachte bekend is.
Gratis letselschade-check
Vul deze letselschade-check in en krijg direct meer duidelijkheid over jouw situatie. Onze letselschade experts nemen contact met je op en je ontvangt gratis en vrijblijvend advies en informatie over de mogelijkheden.
Jouw route in 3 eenvoudige stappen
Doe de check
Sta ik in mijn recht? Het kost slechts 2 minuten en zo vinden we je route.
Laat je terugbellen
Dit kan eenvoudig door ons terugbelformulier in te vullen.
We pakken je zaak op
Onze specialisten gaan voor je aan de slag. Je krijgt binnen 1 uur een eerste update.

Letselschade en sportongeval
Bij sport en spelsituaties zijn blessures en andere verwondingen aan de orde van de dag. In dit soort situaties is er sprake van een verhoogd risico op letselschade. Vooral bij intensieve sporten is er een kans dat je letselschade oploopt. Een voetballer breekt bijvoorbeeld zijn been. Als gevolg hiervan is er een medische behandeling nodig. Daarnaast moet de voetballer enige tijd revalideren en is de kans dat hij überhaupt op hetzelfde niveau kan terugkeren klein. Als de tegenspeler onredelijk is geweest tijdens het sporten, waardoor het ongeval is ontstaan, dan kan de tegenspeler aansprakelijk zijn voor het leed.
Schadevergoeding claimen
Als je een vergoeding wilt ontvangen, dan moet je de tegenpartij eerst aansprakelijk stellen. Je kunt hiervoor het beste een aangetekende brief sturen, of laten sturen door een advocaat. Deze stuur je naar de persoon of de organisatie wie je aansprakelijk houdt voor je letsel. Wanneer je een aangetekende brief stuurt, dan kun je ervan uitgaan dat je een bevestiging van ontvangst krijgt.
Als de andere partij (of zijn verzekeraar) de aansprakelijkheid ontkent, of als je er samen niet uitkomt, dan kun je het probleem oplossen met een procedure bij de rechter. Dit bijvoorbeeld als je het niet eens wordt over de hoogte van de schadevergoeding.
Verhoogde drempel van aansprakelijkheid onrechtmatige daad
Juist omdat sport en spel situaties in het dagelijks leven bepaalde risico’s met zich meebrengen, is er juridisch sprake van een zogenaamde verhoogde drempel van aansprakelijkheid. Sporters moeten vaak in de hitte van het spel handelen en hierbij kunnen zij een overtreding begaan. Dit als gevolg van ondoordachte handelingen of verkeerd getimede acties. Ook bij topsport kan men verwachten dat er op die hoogte gevaarlijke dingen kunnen gebeuren.
Zolang het geen buitensporige situatie betreft, hoort dit bij de sport en is een blessure een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dit maakt dat er niet snel sprake is van onrechtmatig gedrag, een tegenstander juridisch niet snel aansprakelijk is en er niet snel sprake zal zijn van een rechtszaak. Dit zelfs als er letsel ontstaat als iemand de spelregels aan zijn laars lapt. Dit is echter anders, wanneer de tegenstander onredelijk dan wel buitensporig is geweest in het spel of tijdens het sporten, waardoor het letsel dan wel blessure is ontstaan.
De grens is vaak vaag. Wat kunnen deelnemers aan de sportieve activiteit namelijk van elkaar verwachten? Zij lopen zeker risico, maar niet alle situaties horen bij de sport. Heb je door toedoen van een ander letselschade opgelopen tijdens sport en spel? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.
Wat je na een sportongeval moet doen
Als je een sportongeval hebt meegemaakt, dan raden wij je aan om de volgende dingen te doen:
- Zoek medische hulp: Als je gewond bent, zoek dan onmiddellijk medische hulp;
- Noteer de details van het ongeval: Zorg ervoor dat je de details van het ongeval opschrijft;
- Bewaar bewijsmateriaal: Als er bewijsmateriaal is, zoals foto’s van de plek van het ongeval of het beschadigde sportartikel, bewaar deze dan goed;
- Informeer de verzekering: Als je een verzekering hebt die letselschade dekt, neem dan contact op met je verzekeraar om de situatie te melden.
Voetbal
Letselschade tijdens voetbal is letsel dat wordt opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd, training of ander voetbal gerelateerd evenement. Het kan gaan om verschillende soorten letsel, zoals botbreuken, verstuikingen, hersenschuddingen of andere lichamelijke verwondingen. Letselschade kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een slecht onderhouden veld, een gebrek aan veiligheidsvoorzieningen of onvoldoende toezicht door coaches of scheidsrechters.
In sommige gevallen kan de aansprakelijkheid bijvoorbeeld bij een andere speler liggen, als deze onvoorzichtig of roekeloos heeft gehandeld. In andere gevallen kan de verantwoordelijkheid bij de organisator van de voetbalwedstrijd of training liggen.
Hockey
Als het letsel het gevolg is van een fout van een andere speler of van de hockeyclub waarvoor je speelt, dan kan de club of de speler aansprakelijk zijn voor de geleden schade.
Het is daarom belangrijk om de details van het ongeval te noteren, zoals de datum, tijd, locatie en de omstandigheden van het ongeval. Als er getuigen zijn, noteer dan hun namen en contactgegevens. Bewaar ook alle bewijsmateriaal, zoals beschadigde hockeykleding en hockeyapparatuur.
Doe de gratis check om te kijken waar je staat en wat je kunt verwachten. Wij helpen je graag tijdens dit vervelende proces.
Skiën/snowboarden
Bij het skiën of snowboarden kunnen veel verschillende soorten letsels ontstaan, zoals botbreuken, verstuikingen, hoofdletsel, rugletsel, kneuzingen en schaafwonden.
De aansprakelijkheid kan bijvoorbeeld liggen bij de skischool, de verhuurder van de ski-uitrusting of een andere skiër die onvoorzichtig heeft gehandeld en daardoor een ongeval heeft veroorzaakt.
Basketbal
Tijdens het basketballen kun je letselschade oplopen door valpartijen, botsingen met andere spelers of door het maken van onnatuurlijke bewegingen. Enkele veelvoorkomende letsels die bij het basketballen kunnen optreden, zijn onder andere: enkel- en knieblessures, hand- en polsblessures en hoofd- en gezichtsblessures.
Afhankelijk van de ernst van het letsel kan behandeling nodig zijn, zoals fysiotherapie, medicatie of zelfs operatie. Het is ook verstandig om de omstandigheden van het ongeval vast te leggen en eventuele getuigen te noteren.
Wie is er aansprakelijk bij ernstig letsel?
Aansprakelijkheid bij sportongevallen is vaak lastig vast te stellen. Altijd moet men rekening houden met bepaald onverwacht gedrag vanuit bijvoorbeeld één van de spelers. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden dat de organisatie van een sportevenement of -wedstrijd aansprakelijk is voor letselschade. Dit is bijvoorbeeld het geval als er te weinig veiligheids- of voorzorgsmaatregelen in acht zijn genomen (de voetballer struikelt door een diep gat in het veld waardoor hij zijn been breekt).
Moeite met het claimen van letselschade vergoeding? Geef jouw zorgen uit handen aan één van onze advocaten. Juist omdat letselschadezaken in sportsituaties zo complex kunnen zijn, is het verstandig om iemand te hebben met verstand van zaken.
Waarom een letselschade advocaat inschakelen?
Een advocaat kun je van begin af aan bijstaan als je te maken heeft gehad met een sportongeval. De advocaat kan de verantwoordelijke van het sportongeval aansprakelijk stellen. Als hierover discussie ontstaat, dan kan de advocaat je helpen bij de procedure voor de rechter. Zelfs tot de Hoge Raad aan toe.
Daarnaast is het zo dat als je ernstig letsel opgelopen hebt in een sport en spel situatie de kosten snel op kunnen lopen. Als er schade is ontstaan van meer dan 25.000 euro, dan ben je verplicht om een advocaat in te schakelen voor de rechtszaak.
Onze letselschadeadvocaten helpen niet alleen als iemand letselschade oploopt in een sportsituatie. Onze advocaten helpen bijvoorbeeld ook bij verkeersongevallen of aansprakelijkheid door ongevallen op de openbare weg. Wij helpen je bij het verkrijgen van een vergoeding vanuit de wederpartij dan wel diens aansprakelijkheidsverzekeraar.
Neem vrijblijvend contact op
Na het invullen van het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw zaak te bespreken. Ons team van ervaren letselschade-experts staan je graag bij en adviseren over jouw mogelijkheden en rechten.
Wij beoordelen altijd gratis jouw zaak tijdens het eerste gesprek met een van onze letselschade intakejuristen. Hiermee krijg je snel en gemakkelijk een eerste indruk van je situatie en de haalbaarheid van jouw zaak. Aarzel niet om hier gebruik van te maken.
Alle aangesloten advocaten zijn LSA-gecertificeerd. Zo weet je zeker dat jouw zaak altijd in goede handen is en de letselschadevergoeding altijd 100% voor jou is.
Gratis intake
Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om jouw zaak te bespreken.
Onze partners





