Verkeersongeval

Heeft u letsel opgelopen bij een verkeersongeval? Maak dan gebruik van onze gratis zaakbeoordeling. Hierin beantwoorden de vragen zoals; wat kunt u doen nadat u letselschade door een verkeersongeval heeft opgelopen en waar heeft u recht op? Wij leggen de bijzonderheden van letselschade door verkeersongeval aan u uit!

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval neem dan vandaag contact met ons op.

R

Snelle gratis beoordeling van uw zaak

R

Uitsluitend gespecialiseerde Letselschadeadvocaten

R

Kwaliteit door ervaring en specialisme

Letselschade door verkeersongeval

Bij letselschade bij een verkeersongeval is het de vraag wie er aansprakelijk is voor de schade bijv. de kosten na een whiplash. Bij een arbeidsongeval of letselschade die is ontstaan door het gedrag van een dier, is het meestal vrij snel duidelijk welke partij er aansprakelijk is voor de schade. In het verkeer spelen er bij het bepalen van de aansprakelijkheid meerdere factoren mee. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar welke verkeersdeelnemers betrokken waren bij het ongeval, of wat de weersomstandigheden waren. Wij bespreken de aansprakelijkheid bij veelvoorkomende verkeersongevallen.

Wat u na een verkeersongeval moet doen

Als u een verkeersongeval heeft meegemaakt, dan raden wij u aan om de volgende dingen te doen:

 • Maak foto’s van de situatie;
 • Vul een schadeformulier in en laat dit formulier ondertekenen door de wederpartij;
 • Breng de situatie in kaart;
 • Vraag aan getuigen om hun contactgegevens en laat ze een verklaring afleggen;
 • Heeft u letselschade opgelopen, laat u onderzoeken door een arts en zorg ervoor dat er een notitie wordt gemaakt in uw medisch dossier.

Bent u een van de bovenstaande acties vergeten? Wij vertellen u wat het beste is wat u nu kunt doen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis intake

Wij nemen contact met u op.


  Soorten verkeersongelukken

  Wat u na een verkeersongeval moet doen

  Als u een verkeersongeval heeft meegemaakt, dan raden wij u aan om de volgende dingen te doen:

  • Maak foto’s van de situatie;
  • Vul een schadeformulier in en laat dit formulier ondertekenen door de wederpartij;
  • Breng de situatie in kaart;
  • Vraag aan getuigen om hun contactgegevens en laat ze een verklaring afleggen;
  • Heeft u letselschade opgelopen, laat u onderzoeken door een arts en zorg ervoor dat er een notitie wordt gemaakt in uw medisch dossier.

  Auto-ongeluk

  Een auto-ongeluk kan verstrekkende gevolgen hebben en u kunt ernstige letselschade oplopen hierdoor. Het is daarom belangrijk dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze gespecialiseerde letselschadeadvocaten staan voor u klaar.

  Na een auto-ongeluk wordt de aansprakelijkheid vastgesteld. Voor het aantonen van de aansprakelijkheid, is het noodzakelijk dat u voldoende bewijs verzamelt.  

  Welke partij aansprakelijk is voor het auto-ongeluk, hangt van de situatie af. Bij een verkeersongeval tussen meerdere auto’s, zoals een kop-staart botsing, is meestal vrij snel duidelijk wie aansprakelijk is. Dat volgt uit de wet en de verkeersregels. Het kan echter ook gaan om een aanrijding tussen twee of meerdere auto’s. Hierbij is het ongeval niet altijd de schuld van één van de partijen. Meerdere partijen kunnen schuld hebben. Wie is er dan aansprakelijk en in welke mate? Een letselschade advocaat helpt u bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

  Motorongeluk

  Een motorrijder wordt soms over het hoofd gezien door automobilisten. Echter, een motorrijder is volgens de wet geen zwakke verkeersdeelnemer. Dit betekent dat een motorrijder dezelfde bewijslast heeft als een automobilist. U moet bewijzen dat de andere partij verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het ongeluk en dat deze partij uw schade moet vergoeden.

  Fietsongeluk

  Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en worden daarom gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Na een ongeval met een motorvoertuig heeft de fietser grote kans op letselschade door het verkeersongeval. Daarom heeft de fietser na een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Kinderen onder de veertien jaar worden in bijna alle situaties geheel schadeloos gesteld wanneer zij te maken krijgen met een ongeval.

  Voetgangersongeluk

  Ook een voetganger wordt als zwakke verkeersdeelnemer gezien. Wanneer u als voetganger betrokken bent geweest bij een verkeersongeval is het belangrijk om juridisch te weten waar u staat.

  Als er sprake is van een verkeersongeval met een motorrijtuig (de sterke verkeersdeelnemer) dan bepaalt de Wegenverkeerswet dat de schuld van de automobilist of motorrijder niet hoeft te worden aangetoond. De zwakkere verkeersdeelnemer heeft recht op een schadevergoeding. Wel zijn er uitzonderingen op dit uitgangspunt. Het is daarom altijd verstandig om op voorhand juridisch advies in te winnen.

  Schadevergoeding bij letselschade door een verkeersongeval

  Als duidelijk is welke partij aansprakelijk is voor de schade, of in welke mate verschillende betrokken partijen aansprakelijk zijn voor de schade, dan kunnen er één of meerdere partijen aansprakelijk worden gesteld. Vervolgens moet de schade worden geïnventariseerd voordat deze geclaimd kan worden. Bij letselschade zijn er twee soorten schadeposten: de materiële schade en de immateriële schade. 

  De materiële schade is de schade die direct in geld uit te drukken is. Dit zijn kosten als inkomstenverlies, medische kosten, reiskosten, parkeerkosten, aanpassingen aan de woning, het inschakelen van huishoudelijke hulp en de schade aan eigendommen of het voertuig.  

  Bij immateriële schade gaat het om schade die niet direct in geld is uit te drukken, bijvoorbeeld de hoeveelheid pijn en verdriet die u heeft gehad vanwege de letselschade door het verkeersongeval. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van de ernst van het letsel.

  Een letselschade advocaat van Letselschadeboetiek weet waar u recht op heeft na een verkeersongeval en helpt u bij het claimen van de letselschade! De kosten van de advocaat kunnen worden verhaald op de aansprakelijke partij. Kom zo snel mogelijk in actie en neem contact met ons op!

  $
  $

  Beoordeel zelf uw zaak

  Binnen 5 minuten duidelijkheid of u recht heeft op een schadevergoeding!

  Neem vrijblijvend contact op

  Na het invullen van het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw zaak te bespreken. Ons team van ervaren letselschade experts zal u graag bijstaan en adviseren over uw mogelijkheden en rechten.

  Wist u dat u ook gratis uw zaak kunt laten beoordelen via onze online tool? Hiermee kunt u snel en gemakkelijk een eerste indruk krijgen van uw situatie en de haalbaarheid van uw zaak. Aarzel niet om hier gebruik van te maken.

  Wij begrijpen dat een ongeval en de daaropvolgende letselschade een emotioneel en stressvolle tijd kan zijn. Daarom staan wij u bij met persoonlijke en deskundige ondersteuning gedurende het hele proces.

  Wij streven ernaar om uw zaak op een professionele en efficiënte manier af te handelen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

  Gratis intake

  Wij nemen contact met u op.