Hulp nodig van een advocaat met mediation?

Is er sprake van een burenruzie? Komen u en uw ex-partner er niet uit met betrekking tot afspraken over de kinderen? Heeft u te maken met meningsverschil over de afspraken in het echtscheidingsconvenant? Is er sprake van een arbeidsconflict tussen u en een collega of manager? Misschien kan mediation een oplossing bieden voor het probleem waar u tegenaan loopt. Binnen het netwerk van Omnius hebben wij ervaren, gecertificeerde mediators, die samen met u op zoek gaan naar een oplossing waarbij rekening wordt gehouden met alle wensen.  

Wilt u een dure gerechtelijke procedure voorkomen?

Of bel direct 088 – 629 00 29

Wat is mediation? 

Mediation is te zien als een vorm van (juridische) bemiddeling. Een mediator is iemand die een daartoe bestemde opleiding heeft gevolgd. De mediatior gaat samen met u en de andere partij in gesprek en inventariseert de belangen aan beide kanten. Door goed overleg, hier en daar een tegemoetkoming, komt er een onderlinge oplossing voor het probleem. De gemaakte afspraken legt men vast in een overeenkomst, zodat deze ook juridisch bindend zijn.  

Waarom mediation?

Mediation is een handige methode om een langslepende, dure procedure voor de rechter te voorkomen. De druk op de rechterlijke macht is aanzienlijk en via deze weg kan het bereiken van een oplossing lang duren. Door samen met elkaar in gesprek te gaan, met een onafhankelijke, onpartijdige mediator, kan men tot een oplossing komen waarbij de standpunten aan beide kanten worden meegenomen. Daarnaast gaat mediation verder dan het juridische vraagstuk. Ook onderliggende problemen kunnen worden opgelost. Al met al is het een voordelige wijze om, zonder imagoschade, buiten de rechtszaal een geschil op te lossen 

Kosten?

Het is mogelijk om een mediator in te schakelen en de kosten beperkt te houden. De raad voor de rechtsbijstand kan een zogenoemde ‘toevoeging’ verstrekken voor het mediationtraject. Dit is te zien als een subsidie vanuit de overheid voor een groot deel van de kosten. Hierbij kijkt de Raad voor Rechtsbijstand naar gezins- en inkomenssituatie. Bent u benieuwd wat de kosten kunnen zijn? Onze intakejuristen kunnen dit voor u inschatten 

Bel voor een vrijblijvend intakegesprek naar 088 – 629 00 29, zodat er snel een voor alle partijen bevredigende oplossing kan komen. 

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 158 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.